Ђоковић сигуран против Пера, Србија савладала и Француску

Новак Ђоковић је савладао Беноа Пера са 2:0, по сетовима 6:3, 6:3, у мечу другог кола Групе А Дејвис купа. Србија је тријумфом обезбедила победу у дуелу и пласман у четвртфинале. Предстоји још дуел дублова, у коме Типсаревић и Троицки играју са Хербертом и Махутом, меч почиње око 15.15.

Новак Ђоковић је донео победу Србији у дуелу са Француском. Пер је пружио солидан отпор, ипак недовољан да би озбиљније запретио нашем асу. Новак је одиграо, наизглед, са пола снаге, није се много уморио, али и то је било довољно за тријумф. У оба сета нашем тенисеру је био довољан по један брејк.

Новак је нешто спорије ушао у меч. У првом гему, који је трајао седам минута, спасао је две брејк лопте. Потом је уследио миран период у коме су оба тенисера лако освајала своје сервисе, све до осмог гема. Тада је Ђоковић одузео сервис противнику и повео са 5:3, потом је био сигуран на свој сервис и ставио тачку на тај сет.

Слична слика и у другом сету. Овога пута наш тенисер је већ у трећем гему искористио своју шансу и стигао до брејка предности. Потом се Новак концентрисао на свој сервис и рутински привео сет крају – 6:4 у другом сету.

Новак је тако Србији донео други бод против Француза. У првом мечу Крајиновић је савладао Цонгу са 2:0 (7:5, 7:6).

Србија ће у четвртфиналу играти са једном од две најбоље другопласиране селекције.

Парове и резултате групне фазе Дејвис купа можете погледати ОВДЕ.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара