Циципас први финалиста Лондона, Грк срушио и Федерера

Грчки тенисер Стефанос Циципас савладао је Швајцарца Роџера Федерера са 2:0 (6:3, 6:4) у полуфиналу Завршног турнира у Лондону. Противник у финалу биће му бољи из дуела Тим – Зверев (21.00 РТС 1, РТС Планета).

Сјајан тенис приказали су Циципас и Федерер. Велико тактичко надмудривање, пуно трчања, прегршт "немогућих" потеза. После 90 минута игре славио је Грк.

У првом сету довољан му је био један брејк. У другом борба се распламсала, Федерер је успео да врати први брејк, други није, па је Циципас тријумфоваo и пласирао се у финале завршног турнира у Лондону.

Грчки тенисер је рано одузео сервис Швајцарцу, да би потом великом борбом успео ту предност да очува и након 45 минута резултатом 6:3 поведе у сетовима.

После уводних гемова у другом сету, које су решили у своју корист, тенисери су разменили по један брејк. Настављена је велика борба за сваки поен. Циципас поново одузима сервис Швајцарцу у петом гему.

Овог пута Грк је успео да потврди брејк. Потом је одолео налетима Швајцарца, иако је Федерер у десетом гему пропустио две везане брејк лопте, сачувао је предност и решио сет и меч у своју корист - 6:4 у другом сету.

У другом полуфиналу играју Тим и Зверев. Меч је на програму од 21.00. Директан пренос је на нашем Другом програму, стрим је на РТС Планети (за посетиоце из Србије).

Резултате досадашњих мечева можете видети овде.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво