Кецмановић за РТС: Задовољан првом сезоном, циљ пласман међу 30 најбољих

Некада први јуниор света, а сада 60. сениор планете. Његово оружје је дворучни бекхенд, омиљена подлога је тврда. За њега кажу да је ново српско тениско чудо. Миомир Кецмановић био је гост Јутарњег програма РТС.

Са "белим спортом" упознао се са шест година. Брзо је напредовао и освајао турнире у млађим категоријама, у држави и иностранству. Био је победник незваничног светског првенства за млађе тенисере, Оранж боула 2015. године, као један од најмлађих у историји.

"Иза мене је феноменална година. Постигао сам много више него што сам замишљао да могу за прву годину и стварно ми је драго што сам успео да направим тако добре резултате одмах."

Ипак, има ствари које би волео и да промени.

"Сигурно да бих више волео да сам неке мечеве добио. Али, то тако иде и не могу да журим са неким стварима. Нека искуства морам да прођем и надам се да ћу извући поуке из њих и да следеће годин будем још бољи."

Без обзира на бројне победе, Миомиру је тешко пао пораз од Лоренца Сонега у Анталији, после којег, каже, није спавао месец дана.

"Било ми је то прво професионално финале. Замишљао сам тај моменат да ће бити савршен, али некад није тако. Стварно је био добар турнир за мене, много сам напредовао и много научио. Пре свега о себи, како да се носим у тим моментима. Сигурно ће ми значити пуно за будућност."

Миомир каже да није увек лако борити се са свим стварима у профсионалном спорту, али да око себе има тим људи који га воле и који му желе увек најбоље.

У 2016. години постао је најбољи јуниор на свету, а Кецмановић каже да му је прелазак у сениорску конкуренцију пао теже него што је очекивао.

"То је процес који изискује много времена, треба да доживиш и да се избориш са много тога. Драго ми је да сам успео у кратком времену то да прођем."

Са 20 година најтеже му падају путовања и што мора сам да почне да води рачуна о свему.

Тенис је почео да игра са шест година, а никада није помишљао да би могао да се бави неки другим спортом.

Кецмановић се дотакао и Дејвис купа, који очекује српску репрезентацију наредне седмице у Мадриду.

"Мислим да имамо добар тим. Дубл ће бити најбитнији тамо. Мислим да имамо тим за победу и желим им сву срећу."

Кецмановића очекују две недеље одмора, посче чега одлази у Загреб на почетак припрема за нову сезону, где ће тренирати са Марином Чилићем.

Наредну сезону отвориће на турниру у Дохи, а требало би да сарађује са Роџером Федерером.

"До сарадње долази на турнирима. Тренери причају, договарају се... Имао сам срећу да знам Роџера од раније, тренирали смо доста, а био сам и код њега у Швајцарској. Развили смо добар однос и драго ми је да ме је позвао да тренирамо."

Као и сваком младом тенисеру, узори су му Ђоковић, Надал и Федерер.

"Од Надала бих изабрао борбу и жељу да победи, да ниједан поен неће да да. Од Новака бих узео менталну снагу, коју још нико није видео. А од Федерера бих узео осећај, таленат да све изгледа једноставно. Може да уради са рекетом, што пуно људи не може."

Миомир има специфичну исхрану и то од малих ногу.

"Одувек сам имао здравију исхрану, некако сам навикао на то. Сада знам да ми је то потребно, али је некако и теже. Трудим се да то испоштујем колико могу. Свако треба да једе шта му прија. Мени посебна исхрана даје додатну енергију да изгурам мечеве, мени то прија."

Занову сезону главни циљ му је да уђе међу 30 најбољих тенисера света, као и да остане здрав, што је предуслов да даље напредује.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 19. мај 2024.
24° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара