Фантастичан преокрет Надала, изгубљен меч претворио у победу

Рафаел Надал је успео да после преокрета надигра Данила Медведева са 2:1 по сетовима 6.7, 6:3, 7:6 и забележи своју прву победу у групи „Андре Агаси“ на завршном турниру у Лондону. У другом мечу ове груше од 21.00 играју Циципас и Зверев. Пренос овог меча је на нашем Другом програму.

Узубудљив меч одиграли су Медведев и Надал. Публика је уживала у сјајним потезима оба тенисера, великом обрту и преокрету Надал. Медведев је био бољи, одлично се кретао, уз то сервис га је добро служио, добио је први сет у тај-брејку. С друге стране Надал се током целог меча мучио са првим сервисом. Успео је изједначи, губио је у одлучијућем сету, али велики Шпанац је успео да се врати од 1:5, изједначи, а потом у тај-брејку реши меч у своју корист. 

Велика борба у првом сету. Надал се константно мучио са првим сервисом, али је зато био одличан у осталим сегментима игре. Једину брејк прилику у првом сету пропустио је Медведем у седмом гему. Потом су оба тенисера освајала своје сервисе па је сет решен у тај-брејку.

На старту овог периода тенисери су разменили по један мини-брејк. Потом су оба тенисера освајала своје сервисе, а кључан период био је при резултату 4:3 за Руса, сервирао је Шпанац и изгубио оба сервиса. Медведев користи прилику и осваја тај брејк са 7:3.

На старту другог сета Шпанац одузима сервис Медведеву, искористивши своју једину брејк прилику на мечу, до тада. Рус је константно претио на сервис противника, међутим како се сет ближио крају Надал је био све сигурнији, а Медведев све више грешио. У деветом гему на сервис противника Шпанац је прво порпустио две везане сет лопте, потом се изборио и за трећу коју користи - 6:3 у другом сету.

Победника је одлучио трећи сет. Своју другу брејк шансу на мечу, а прву у трећем сету Медведев је претворио у рани брејк на самом старту трeћег сета, што је донекле усмерило ток одлучујућег сета. Надал је имао прилику да узврати већ у наредном гему, али није успео. Оно што је пропустио Шпанац пошло је за руком Медведеву, који новим брејко одлази на великих 4:0.

Потом је Рус пропустио меч лопту на сервис Надала. Да би Шпанац у наредном гему вратио један брејк и пришао на 5:3. Потом је Рафа освојио и свој сервис. Велики повратак Надала, успео је у последњем тренутку да врати и други брејк и изједначи на 5:5. Медведев је некао успео да освоји гем и избори се за тај-брејк.

Оба тенисера држала сву свој сервис у тај-брејку, све до резултата 5:4, када Медведев грешком на мрежи поклања две меч лопте Надалу, који користи шансу и ставља тачку на сет и меч - 7:4 у тај-брејку.  

Резултате мечева из Лондона и распоред турнира можете погледати ОВДЕ.  

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара