Зверев у два сета надиграо Надала и олакшао Новаку повратак на врх

Немачки тенисер Александер Зверев савладао је Шпанца Рафаела Надала 6:2, 6:4 у другом мечу првог кола групе "Андре Агаси" на завршном Мастерсу у Лондону, и тако Новаку Ђоковићу олакшао повратак на прво место АТП листе.

Након оваквог исхода, српски тенисер више не зависи од резултата које ће у Паризу остварити Надал, већ искључиво oд свог учинка.

Наиме, ако српски ас победи све противнике до краја и освоји турнир вратиће се на прво место и као најбољи на планети завршити сезону, и у том контексту више не зависи од Надалових наредних резултата.

Зверев је савршано почео одбрану титуле на завршном мастерсу и потпуно је надиграо Надала. Захваљујући фантастичном сервису није му дозволио ниједну брејк шансу у мечу, а укупно је освојио 19 поена више.

Предходно је данас у првом дуелу Грк Стефанос Циципас савладао Данила Медведева 7:6 (7:5), 6:4 и прекинуо серију од пет узастопних пораза од Руса на АТП туру.

Титулу на турниру брани управо Александер Зверев, који је у прошлогогдишњем финалу савладао Новака Ђоковића.

У уторак су на програму мечеви групе "Бјерн Борг": Федерер - Беретини (15.00) и Ђоковић - Тим (21.00).

Турнир у Лондону игра се до недеље, а мечеве са Завршног мастерса можете пратити на програмима РТС-а.

Завршни Мастерс игра се за наградни фонд од девет милиона долара.

Резултате мечева из Лондона и распоред турнира можете погледати ОВДЕ.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво