Ђоковић убитачном серијом надиграо Беретинија у Лондону

Новак Ђоковић је савладао Италијана Матеа Беретинија са 2:0 по сетовима 6.2, 6:1 на старту завршног АТП турнира у Лондону. У другом колу групе „Бјерн Борг“ Новак ће играти са Тимом, који је савладао Федерера.

Новак Ђоковић је успешно започео поход на нову титулу у Лондону и покушај да се врати на прво место АТП тура. Лако је сломио отпор Беретинија, а одлучујућа је била серија која је трајала од средине првог до средине другог сета, у којој је наш ас нанизао осам гемова. Овом победом наш тенисер је освоји нових 200 поена. Меч је трајао 64 минута игре.

Почело је обазриво на обе стране. Новак је меч отворио гемом без изгубљеног поена, да би већ у наредном пропустио брјек прилику. Борба се мало распламсала, али при резултату 3:2 за нашег аса Новак одузима сервис противнику и полако ломи његов отпорт.

Наставио је наш тенисер са сјаним сервисима и одличном кретњом у пољу. Противник је све више грешио, а полако му је попуштао и први сервис, његово најјаче оружје. Новак је наставио да притиска, није дозволио Беретинију ни да покуша да се врати у сет. Снажним и прецизним ударцима приморавао је противника да све више греши. То је резултирало новим брејком и то без изгубљеног поена за крај првог сета - 6:2.

Слична слика и у наставку. Поново је Новак отворио сет гемом без изгубљеног поена. Потом користи своју прву брејк шансу у другом сету, 2:0. Беретини као да се предао, Новак наставља серију и уз још један брејк стиже до убедљивих 4:0.

Италијан користи пад у игри нашег тенисера и враћа један брејк. Међутим, Ђоковић није дозволио да се меч додатно продужи, новим бреком поново има велику преност. Потом је био сигуран на свој сервис за коначних - 6:1 у другом сету.

Ток меча:

16.16 – Крај меча. Ђоковић је потом био сигуран на свој сервис - 6:1 у другом сету.

16.12 – Већ у наредном гему Ђоковић долази до нове брејк прилике, користи је и води са 5:1.

16.06 – Покушај Беретинија да продужи меч, осваја брек лопту, коју успева да искористи и смањи на 4:1.

16.03 – Након освојеног свој сервиса, наш тенисер поново долази до брејк лопте, прву је пропустио, освојио је нову коју користи и води са 4:0.

15.53 – Новак наставља серију, поново одузима сервис противнику сада води са 2:0.

15.47 – Наш тенисер и на старту другог сета осваја гем без изгубљеног поена, 1:0.

15.42 – Крај првог сета, 6:2 за Ђоковића. Новак са нулом одузима сервис противнику и решава први сет у своју корист.

15.36  – Ђоковић уз мало проблема осваја свој сервис - 5:2.

15.34 – Новак притиска сервис противника и осваја две везане брејк лопте, прве на мечу. Користи другу и долази до брејка предности.

15.25 – Снажни и прецизни сервиси Беретинија - 2:2.

15.21 – Наш тенисер је сигуран на свој сервис - 2:1.

15.18 – Ђоковић прети, на сервис противника стиже до 0:30, међутим Италијан успева да се извуче и након изједначења освоји гем - 1:1.

15.14 – Новак осваја уводни гем без изгубљеног поена.

15.12 – Меч је сервисом отворио наш тенисер.

15.05 – Играчи су на терен, након загревања очекујемо почетак меча.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 17. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије