Болетијери: Ђоковић? Човече, тај момак нема слабости

Легендарни амерички тренер Ник Болетијери прокоментарисао је недавно завршено финале Вимблдона између Новака Ђоковића и Роџера Федерера. Ђоковић је освојио пети трофеј у Лондону победом над Федерером у тај-брејку одлучујућег сета, након 12:12 у гемовима.

Новак је тако стигао до 16. пехара на гренд слемовима, пришао Рафаелу Надалу на два, односно Федереру на четири.

"Обојица су била фантастична. Била је то бриљантна реклама за наш спорт, од тренутка када су Ђоковић и Федерер почели меч, то изузетног поштовања у интервјуима на крају. Неодлучан сам да кажем да ли је неко заслужио победу више од овог другог, али је Новак поново демонстрирао какав је 'ол-араунд' играч. Човече, тај момак нема слабости", рекао је Болетијери.

Човек који је у својој чувеној академини на Флориди однеговао шампионе попут Монике Селеш, Андреа Агасија, Марије Шарапове и других, похвалио је и Швајцарца.

"Било је уживање гледати Федерера. Оно што је он остварио са 37 година је потпуно запањујуће. Да ли је требало да искористи једну од те две меч лопте? Сигурно нећу упирати прстом у сјајног човека, али оно што можете рећи јесте да притисак утиче на свакога. У девет од 10 случајева Роџер би добио једну од две меч лопте, али никада не можете знати шта се у таквим ситуацијама одвија у глави тенисера. Ђоковић је такође у неким тренуцима деловао као да осећа притисак, што не би требало да буде изненађење када се у обзир узме колика је важност дуела."

Американац каже да су сви љубитељи тениса из две недеље такмичења на чувеној трави могли да науче заиста много.

"Једна од главних лекција свима после ове две недеље на Вимблдону је да играчи са дворучним бекхендом имају веће шансе за успех од оних са једноручним. Када имате дворучни бекхенд као Новак Ђоковић, то је фантастично оружје."

Каже да су играчи "велике тројке" и даље доминантни и да очекује да тако буде још неко време.

"Видим и даље да су Федерер, Ђоковић и Надал играчи које треба победити. За Федерера и Надала, Новак ће и даље бити велика препрека на њиховом путу. Надал има предност на шљаци, али на свим другим подлогама, Ђоковић је фаворит."

Осврнуо се и на представнике младе генерације који нису имали успеха на теренима Ол Ингланд клаба.

"Проблем за њих је што Федерер са 37 и Надал са 33 играју и даље свој најбољи тенис, док Ђоковић са 32 делује као да ће још доста бити ту у врху. Када имате три 'тешкаша' у врху, тешко је за младе. Они сви знају да ће на таквим такмичењима вероватно морати да победе бар двојицу од те тројице да би освојили пехар", закључио је Болетијери.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво