Новак у полуфиналу Ролан Гароса!

Најбољи српски и светски тенисер Новак Ђоковић пласирао се у ново полуфинале Ролан Гароса, пошто је са максималних 3:0 у сетовима савладао Немца Александра Зверева. Наредни противник биће му Доминик Тим, већ у петак.

Резултат по сетовима четвртфиналног меча у Паризу био је 7:5, 6:2 и 6:2, а пети међусобни окршај два тенисера трајао је 132 минута.

Први сет после велике борбе и брејка предности коју је имао Зверев (сервирао за вођство) ипак припада Новаку, који осим рибрејка потом још једном одузима сервис младом немачком тенисеру за 7:5.

Други сет протекао је у потпуној контроли Ђоковића, који је предност направљену на старту сачувао до самог краја а тај део игре завршио је новим брејком за 6:2.

Трећи сет био је изједначен до шестог гема, када српски ас прави брејк, долази у предност, коју рутински чува до окончања сета (6:2) и целог меча у три сета.

Наредни ривал у борби за финале Ролан Гароса биће му Аустријанац Доминик Тим, који је такође са 3:0 савладао Карена Хачанова. Тај меч планиран је за петак око 12.30.

Ток меча:

16.51 - КРАЈ, освајањем трећег сета са 6:2, Новак Ђоковић долази до победе над Зверевим од 3:0 и пласмана у ново полуфинале у Паризу.

16.41 – Ево брејка за Новака и у трећем сету - 4:2! Полуфинале је сада врло близу...

16.31 – Сигурном игром Ђоковић корача ка победи. На почетку трећег сета води са 2:1, али без брејка. 

16.14 – И други сет осваја Новак - 6:2! Још један до полуфинала...

15.55 – Иако је Новак имао нову брејк прилику, Зверев је некако преживео и освојио гем после шест узатопних који су припали српском играчу. 3:1 

15.47 – Други сет Ђоковић отвара онако како је завршио први - брејком! 2:0 за српског аса, који делује све боље на терену... 

15.40 – Нови брејк и први сет иде Новаку - 7:5.

15.29 – После првог брејка и први рибрејк, прави га Ђоковић. Агресивнији и ризичнији ударци Новаку су се одмах исплатили, да анулира предност младог Немца. 5:5.

15.24 – Брејк Зверев! Претио је, претио је и на крају успео да у врло згодном тренутку за њега направи брејк, поведе са 5:4 и сада сервира за освајање првог сета. 

15.13 – У седмом гему првог сета Ђоковић је коначно имао нешто лакши сервис гем, те је дошао до 4:3. Без брејка и даље... 

14.56 – Две брејк лопте спасао је Новак, везао четири поена, освојио трећи гем и повео са 2:1. 

14.49 – Седам минута трајала су прва два гема у мечу, претила су оба играча али нема брејка - 1:1. 

14.41 – Почео је меч, Ђоковић први на сервису... 

14.30 – Играчи су изашли на терен. Уследиће кратко загревање пре почетка. За разлику од јучерашњег дана, данас је лепо и сунчано време у Паризу.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи