Вердаско изненадио Тима, Федерер и Надал убедљиво до трећег кола Рима

Роџер Федерер и Рафаел Надал убедљиво су се пласирали у треће коло мастерса у Риму, док је неочекивани пораз претрпео Доминик Тим. Швајцарац и Шпанац ће због густог распореда узрокованог кишом у престоници Италије, током дана поново изаћи на терен.

Федерер је рутински елиминисао Жоаа Соузу из Португала, пошто је у првом сету направио један, а у другом два брејка, што је било довољно за тријумф резултатом 6:4, 6:3.

Роџер ће у следећој рунди играти против Хрвата Борне Ћорића, који је постављен за 13. носиоца.

Још убедљивији био је Надал, који је Жеремију Шардију препустио само један гем – 6:0, 6:1.

Надал је од самог старта меча кренуо фуриозно, потврдио да се потпуно опоравио од вируса који га је мучио у Мадриду и за само сат времена завршио посао против Француза.

Његов следећи противник биће Николоз Басилашвили из Грузије, момак који је претходно елиминисао нашег Ласла Ђереа у два сета.

Доминик Тим није имао среће као Федерер и Надал, налетео је већ на старту на неугодног Фернанда Вердаска – Шпанац је изгубио сет, али је потом преокренуо и славио са 4:6, 6:4, 7:5.

Он ће сада на мегдан 11. фавориту у Риму Карену Хачанову.

Победе су још остварили Дијего Шварцман над Албертом Рамос-Вињоласом (7:6 (7-5), 6:1), Кеи Нишикори над Тејлором Фрицом (6:2, 6:4), односно Јан-Ленард Штруф који је продубио кризу Марина Чилића, резултатом 6:2, 6:3.

Мастерс у Риму игра се за наградни фонд од 5.207.405 евра, а титулу брани споменути Надал.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво