Ђоковић савладао Сандгрена за пласман у треће коло

Ђоковић – Сандгрен 3:1 (6:1, 6:3, 6:7, 6:2). Најбољи српски тенисер Новак Ђоковић савладао је Американца Тениса Сандгрена у мечу другог кола Ју-Ес опена. Противник нашег тенисера у трећем колу биће Ришар Гаске.

Ђоковић је тако забележио и другу победу на турниру као и други тријумф у исто толико дуела са Сандгреном, у мечу који је трајао два часа и четрдесет осам минута.

Први рекет Србије одлично је започео меч. Прва два сета Ђоковић је лако решио у своју корист са по два брејка.

У трећем сету Американац се разиграо и "опустио" руку и у петом гему успео да одузме сервис нашем тенисеру. Новак је већ у наредном гему узвратио брејк. Сандгрен је у том периоду почео боље да игра, па је изборио тај-брејк. У тај-брејку, Ђоковић наставља да греши а домаћи тенисер да погађа и на крају заслужено осваја трећи сет са 7:6 (7:2).

У четвртом сету, Ђоковић је поново боље заиграо и са два брејка рутински привео меч крају за пласман у треће коло турнира.

Наредни ривал нашег тенисера биће Ришар Гаске, који је савладао Ласла Ђереа са 6:3, 7:6, 6:3.

Ток меча: 

04.04 – Крај меча, победа Новака Ђоковића од 3:1 (6:1, 6:3, 6:7, 6:2). Наш тенисер био је сигуран на свој сервис, којим је дошао то тријумфа у мечу и пласмана у треће коло.

04.00 – Новим брејком Новак стиже до велике предности и имаће прилику да на свој сервис стигне до победе у овом дуелу – 5:2.

03.51 – Новак и Сандгрен освајају гемове на свој сервис – 3:2. Американац, на радост публике, наставља да погађа из тешких ситуација.

03.45 – Ђоковић агресивном игром у четвртом сету први стуже до брејка за 2:1. Наш тенисер успева да материјализује трећу брејк лопту.

03.39 – Оба тенисера започињу сет без брејка – 1:1.

03.33 – Американац добија трећи сет са 7:6 и смањује резултат на 2:1. Фантастична игра Сандгрена у тај-брејку, који је добио са 7:2. Домаћи тенисер је "опустио" руку, док Новак делује помало нервозно...

03:25 – Сандгрен не да брејк – 6:6, играће се тај-брејк у трећем сету.

03.18 – Сандгрен успева да спасе брејк лопту за Новака и осигура наставак овог меча – 5:5. 

03.10 – Новак осваја девети гем на свој сервис за 5:4. Ако у наредном гему успе да одузме сервис противнику, доћи ће до победе у овом мечу...

03.01 – Ђоковић експресно узвраћа брејком за изједначење од 3:3.

02.55 – Амерички тенисер долази до свог првог брејка у петом гему трећег сета – 2:3. Нашем тенисеру као да је пала концентрација после пропуштених прилика у претходном гему, па је у овом много грешио.

02.40 – Тенисери сигурним сервисима отварају трећи сет – 1:1.

02.34 – Још једним брејком Ђоковић осваја други сет са 6:3. Овај период игре трајао је 43 минута. Наш тенисер је на корак од трећег кола...

02.21 – Новак први стиже до брејка и у другом сету. Притисак нашег тенисера на сервис противника коначно је уродио плодом – 4:3.

02.06 – Без брејка после нова два гема – 2:2.

02.04 – Почео је и дуел између Ласла Ђереа и Ришара Гаскеа. Победник овог дуела играђе са бољим из меча Ђоковић – Сандгрен.

01.59 – Оба тенисера сигурна на свој сервис на старту другог сета – 1:1.

01.50 – Ђоковић рутински осваја први сет са 6:1. Нашем асу су била потребна 32 минута да освоји сет. Домаћи играч без решења за одличну игру коју до сада приказује Новак.

01.45 – Новак поново прави брејк и имаће прилику да на свој сервис освоји први сет.  

01.39 – Након сигурног гема на свој сервис, Новак одузима сервис противнику и прави први брејк на мечу за вођство од 3:1.

01.31 – Американац успева да се извуче из неугодне ситуације и такође освоји гем на свој сервис. Не тако сјајан почетак за оба тенисера – 1:1.

01.24 – Наш тенисер добија први гем на свој сервис упркос томе што је Сандгрен имао две брејк лопте.

01.17 – Почео је меч, Новак први на сервису...

01.15 – Наш најбољи тенисер и његов противник Тенис Сандгрен загревају се на терену стадиона "Артур Еш".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 01. јун 2024.
27° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије