Ђоковић у другом колу, Клижан предао меч током другог сета

Новак Ђоковић се пласирао у друго коло Вимблдона, пошто му је Словак Мартин Клижан предао меч у току другог сета. Новак је први део игре решио у своју корист резултатом 6:3. Наредни противник српског тенисера је Чех Адам Павлашек.

Новак Ђоковић је у другом колу. После само 43 минута проведених на терену, Клижан је због повреде листа леве ноге морао да преда меч. Новак је добио први сет и у другом водио са 2:0. Био је то њихов четврти меч и четврта Ђоковићева победа.

У првом сету водила се изједначена борба све до резултата 3:3. Тада Новак, након освојеног свог сервиса, успева да одузме сервис противнику и поведе са 5:3. У наредном гему на свој сервис решава први сет – 6:3. 

Већ тада се примећивало да се Клижан слабије креће. Упркос повреди, покушао је да настави меч, али, већ након два гема и вођства нашег тенисера од 2:0, био је принуђен да одустане и преда меч.

Троструки освајач Вимблдона у другом колу играће против Чеха Адама Павлашека, који је на старту био бољи од Американца Ернеста Ескобеда – 3:1.

Вимблдон се игра за укупни наградни фонд од 14.840.000 фунти. 

Ток меча:

16.38 – Крај меча, Клижан је био принуђен да преда меч, Новак је у другом колу.

16.34 – Ђоковић прави брејк већ у првом гему другог сета. Изгледа да је Клижан повређен и велико је питање колико ће још издржати у мечу.

16.28 – Клижан после првог сета тражи помоћ лекара.

16.28 – Ђоковић сигуран на свој сервис, осваја први сет резултатом 6:3.

16.24 – Новак прави брејк у осмом гему првог сета, води са 5:3 и сервира за освајање тог дела игре.

16.07 – Оба тенисера сигурна на свој сервис – 2:1.

16.01 Уз мало проблема, Новак осваја уводни гем – 1:0.

15.58 – Почео је меч. Први је на сервису наш тенисер.

15.50 – Играчи су на терену, након загревања почиње меч.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво