Читај ми!

"Ла Десима" за Надала на Ролан Гаросу

Надал – Вавринка 3:0 (6:2, 6:3, 6:1). Шпански тенисер Рафаел Надал освојио је десету титулу на Ролан Гаросу, пошто је у финалу турнира савладао Стена Вавринку са 3:0 у сетовима. Вавринка, који је до финала провео неколико сати дуже на терену од Надала (што се посебно видело како је меч одмицао), није имао шансе против играча који је уз Маргарет Корт (11 титула на Аустралијен опену) једини у историји са двоцифреним бројем победничких пехара на једном гренд слем турниру.

Рафаел Надал освојио је титулу на Отвореном првенству Француске, након што је у финалу победио Стена Вавринку са 6:2, 6:3, 6:1.

У свом десетом финалу Ролан Гароса шпански играч освојио је исто толико титула.

Оно што је момку са Маљорке пошло за руком на париској шљаци, пре њега то је урадила

Аустралијанка Маргарет Корт, која је од 1960. до 1973. године 11 пута освајала гренд слем у домовини.

Овo је 15. гренд слем трофеј за Надала, који сада на вечној листи гледа једино у леђа Роџеру Федереру који је шампион највечих турнира био 18 пута.

Вавринка је доживео први пораз у свом четвртом гренд слем финалу.

У овом мечу први је „крв пустио" Надал, који је одузео сервис Швајцарцу у шестом гему првог сета (4:2). Након овог брејка Шпанац прави серију од пет узастопних освојених гемова (први сет освојио за 43 минута).

Није му било претешко да предност брејка сачува и у другом сету. Трећи сет је започео брејком и то је, де факто, био крај овог дуела. Шпанац је одиграо готово на горњој граници својих ионако огромних могућности, а Вавринки није дозволио ни секунд наде да би могао да се врати у ово финале.

Овако је протекао меч: 

17.24 – Рафаел Надал осваја и трећи сет (6:1) и стиже до своје десете титуле на Ролан Гаросу. 

16.44 - Одлични Надал добија и други сет против Варинке са 6:3 и налази се на корак од освајања своје десете титуле на Ролан Гаросу. Други сет трајао је 44. минута. 

16.00 - Шпанац лако решава први сет у своју корист резултатом 6:2 за 43 минута игре.

15.19 - Почео финални меч турнира у Паризу између Рафаела Надала и Стена Вавринке. Шпанац први на сервису.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво