Читај ми!

Новак очекивано освојио поен за Србију

Новак Ђоковић је савладао Алберта Рамоса Вуноласа са 3:0, по сетовима 6:3, 6:4, 6:2 и освојио први бод за Србију. Меч је трајао сат и 56 минута.

Очекивано, наизглед са пола снаге, Новак је сломио отпор Шпанца. Константно је наш тенисер притискао сервис противника и тражио своју шансу. Држао је све конце у својим рукама. Противник није имао решења за игру Ђоковића и морао је да положу оружје пред бољим од себе.

Ђоковић је од самог старта заиграо агресивно, константно је нападао сервис Шпанца, а одлучујући је био шести гем, када је стигао до три везане брејк шансе, искористио је прву за предност од 4:2. Наш тенисер није одустајао од своје игре, имао је прлику да раније заврши сет, али је на сервис противника пропустио сет лопту. У наредном гему на свој сервис је био сигурнији и осваја први сет са 6:3. Колико је Новак био супериоран у првом сету говори податак да је противнику дозволио да освоји само пет поена на његов сервис.

Други сет донео је сличну слику на терену. Поново је наш тенисенисер диктирао игру и вребао своју шансу за брејк. Дочекао ју је у петом гему и повео са 3:2. Потом се Ђоковић концентрисао на свој сервис и рутински сет привео крају, 6:4.

У испоставило се одлучујућем сету Новак још раније долази до предности. Већ у трећем гему је одузео сервис противнику и повео са 2:1. Шпанац се не предаје, у шестом гему осваја прву брејк шансу на мечу. Ипак наш тенисер није дозволио да се ситуација додатно искомпликује, после десетак минута игре осваја гем и одржава предност брејка.

У наредном гему Ђоковић поново одузима сервис противнику, а потом на свој решава меч у своју корист, 6:2 у трећем сету.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво