У Мексику Новак као пред својом публиком

Тренутно други тенисер света Новак Ђоковић ноћас ће, по нашем времену око један сат иза поноћи, са Словаком Мартином Клижаном играти меч првог кола на турниру Серије 500 у Акапулку. Ђоковић први пут у каријери игра турнир у Латинској Америци, не рачунајући наступ на Олимпијским играма прошлог лета у Рио де Жанеиру у Бразилу – али је још пре почетка турнира успео да освоји публику у мексичком одмаралишту.

Долазак најбољег спортисте света је изазвао толику пажњу да је Новаков први јавни тренинг пратило неколико хиљада гледалаца, а при изласку на терен су га дочекале праве овације.

На турниру у Мексику наступају бројни тениски асови, али нико од њих досада није привукао толику пажњу као наш тенисер. Ђоковић је прихватио специјалну позивницу организатора за учешће на турниру како би се што боље и што лакше прилагодио клими на америчком континенту пред мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију. Организатори су презадовољни, јер су карте за све мечеве већ распродате, а овогодишња посета ће бити рекордна.

Новак Ђоковић ноћас око један час по поноћи почиње меч са Словаком Мартином Клижаном у првом колу. Њих двојица су се до сада састајала два пута, а наш ас је оба пута однео убедљиве победе.

Жреб није баш био наклоњен нашен тенисеру, јер су на путу до освајања титуле пред Ђоковићем као потенцијални противници Хуан Мартин дел Потро, Ник Кирјос, Бернард Томић, Доминик Тим или Давид Гофен.

У другој половини жреба фаворити су велики Новаков ривал Рафаел Надал и Хрват Марин Чилић.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи