Читај ми!

Новак и Серена први носиоци на Вимблдону

Организатори најпрестижнијег тениског турнира Вимблдона открили су носиоце у обе сингл категорије, а то су актуелни шампион и шампионка, уједно и најбољи играч и најбоља играчица света – Новак Ђоковић и Серена Вилијамс.

У мушкој конкуренцији други носилац је Енди Мари, који је ове сезоне поражен у финалима оба досадашња гренд слема. На трећем месту је Роџер Федерер, а на четвртом Станислас Вавринка, који се попео за једну позицију након повлачења Рафаела Надала, сада четвртог тенисера на АТП листи.

На петом месту је Кеи Нишикори, а на шестом Милош Раонић, у складу са рангом на АТП листи, док је на седмом 10. играч света Ришар Гаске, испред Доминика Тима, који је боље пласиран од њега на светској ранг-листи. Марин Чилић и Томаш Бедрих су последњи међу првих 10 носилаца. Виктор Троицки је 25. носилац турнира.  

Жене предводи прва играчица света и актуелна шампионка Серена Вилијамс, док је друга носитељка прошлогодишња финалисткиња Гарбиње Мугуруза. Србија ће у женској конкуренцији имати две носитељке: Јелена Јанковић је 23, а Ана Ивановић 24. на листи фаворита.

Вимблдон почиње у понедељак, 27. јуна, и траје до 10. јула. Жреб ће се одржати у петак.

Носиоци на овогодишњем Вимблдону:

Мушкарци: 1. Новак Ђоковић (Србија), 2. Енди Мари (Британија), 3. Роџер Федерер (Швајцарска), 4. Стен Вавринка (Швајцарска), 5. Кеи Нишикори (Јапан), 6. Милош Раонић (Канада), 7. Ришар Гаске (Француска), 8. Доминик Тим (Аустрија), 9. Марин Чилић (Хрватска), 10. Томаш Бердих (Чешка), 11. Давид Гофен (Белгија), 12. Жо-Вилфред Тсонга (Француска), 13. Давид Ферер (Шпанија), 14. Роберто Агут (Шпанија), 15. Ник Кирјос (Аустралија)...

Жене: 1. Серена Вилијамс (САД), 2. Гарбиње Мугуруза (Шпанија), 3. Агњешка Радвањска (Пољска), 4. Анђелика Кербер (Немачка), 5. Симона Халеп (Румунија), 6. Викторија Азаренка (Белорусија), 7. Роберта Винчи (Италија), 8. Белинда Бенчић (Швајцарска), 9. Венус Вилијамс (САД), 10. Медисон Киз (САД)... 23. Јелена Јанковић (Србија), 24. Ана Ивановић (Србија)...

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се