Расположени Ђоковић "решио" Бердиха у три сета, против Тима за финале

Новак Ђоковић изборио је осмо полуфинале Ролан Гароса, шесто узастопно, након тријумфа над Томашом Бердихом без изгубљеног сета – 6:3, 7:5, 6:3. За пролаз у финале, Ђоковић у петак мора да победи Аустријанца Доминика Тима.

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у полуфинале Отвореног првенства Француске пошто је у четвртфиналу победио Чеха Томаша Бердиха са 6:3, 7:5 и 6:3.

У њиховом 26. међусобном дуелу Ђоковић је до 24. победе (11. узастопне) дошао после два сата и шест минута игре.

Ђоковић ће у полуфиналу Ролан Гароса играти против младог Аустријанца Доминика Тима, који је са 3:1 (4:6, 7:6, 6:4, 6:1) савладао Белгијанца Давида Гофана.

Меч на терену "Филип Шатрије" игран је на мокром терену, по слабој киши, због које је трећи сет био накратко и прекинут.

Најбољи тенисер света је статистички у сваком сегменту надиграо Бердиха. Ђоковић је остварио 30 директно освојених поена, док је Чех имао шест мање. Такође, Ђоковић је остварио и мање неизнуђених грешака – 22, док је Бердих уписао 28.

На почетку меча оба тенисера била су изузетно сигурна у својим сервис-гемовима, али се ситуација променила у седмом гему. Ђоковић је дошао до две везане брејк лопте, а прву је већ искористио, па је повео са 4:3.

Уследио је још један сигуран сервис-гем Ђоковића, да би потом у наредном готово на исти начин дошао до брејка и вођства од 1:0 у сетовима.

Српски тенисер је добро почео и други сет, веома брзо је повео са 4:1, али је овај пут Бердих у седмом гему успео да узврати одузимањем сервиса, те унесе неизвесност.

Ђоковићу је у тим тренуцима "стао" сервис, али и поред тога је успевао да осваја своје гемове, а при резултату 6:5 направио је други брејк у том периоду, па је тако повео с 2:0 у сетовима.

Бердих је на почетку трећег сета направио брејк, али је Ђоковић одмах узвратио истом мером. Уследила су по два сигурна сервис-гема (3:3), а онда је меч прекинут због слабе кише, па су играчи послати у свлачионице.

После петоминутне паузе Ђоковић је експресно обавио посао, направио брејк у осмом гему, а потом на свој сервис изборио пласман у полуфинале Ролан Гароса.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 16. јун 2024.
19° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије