Ђоковић победом над Луом започео поход на титулу

Ђоковић – Лу 6:4, 6:1, 6:1. Први рекет света победом је започео напад на титулу на Ролан Гаросу, која му једина недостаје у богатој ризници. Новак Ђоковић је на старту турнира убедљиво савладао Јен Сун Луа из Кинеског Тајпеха у три сета, са 6:4, 6:1, 6:1. Наредни ривал српском тенисеру биће Белгијанац Стив Дарсис, 161. играч на АТП листи.

Меч је трајао 90 минута, а Ђоковић сада у међусобном скору води са 3:0. Новак је противнику дозволио да му само једном одузме сервис, и то у првом сету, и није имао проблема против искусног тенисера са Тајвана.

Противник у другом колу Ролан Гароса биће му Стив Дарсис из Белгије, који је у три сета победио Турчина Марсела Илхана. Дарсис је тренутно 161. играч на АТП листи.

Отворени шампионат Француске игра се за укупни наградни фонд од 32 милиона евра.

Овако је текао меч на терену Филип Шатрије:

14.27 – Крај меча, Новак је добио и трећи сет идентичним резултатом 6:1 и укупним резултатом 6:4, 6:1, 6:1 пласирао се у наредну рунду такмичења на Ролан Гаросу.

16.05 – Ђоковић фуриозном игром у другом сету (6:1) долази до вођства од 2:0 на мечу. Наш тенисер је сет привео крају за 28 минута. Новак је у другом сету почео да игра знатно агресивније наметнувши ритам који Лу дефинитивно не може да издржи.

15.37 – Први рекет света сигурном игром добија први сет са 6:4. Први брејк на мечу виђен је седмом гему, када Новак одузима сервис Луу. Већ у наредном сету, Лу узвраћа Ђоковићу новим брејком на мечу. Наш тенисер, који као да се "наљутио" у нареном гему, па одмах прави нови брејк, а затим и сигурном игром на свој сервис потврђује освојено и долази до тријумфа у првом сету – 6:4.

14.57 – Најбољи тенисер света Новак Ђоковић почео је поход на титулу у Паризу мечом против Јен Сун Луа из Кинеског Тајпеха. Лу први на сервису.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 14. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара