Читај ми!

АО: Новак стартује против Чунга, у полуфиналу са Федерером

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић одбрану титуле на Аустралијан опену почеће мечом против Хјон Чунга из Јужне Кореје, одлучено је жребом у Мелбурну.

Уколико Србин савлада прву препреку, у другом колу играо би са победником меча Квентин Халис (Француска) – Иван Додиг (Хрватска).

Ђоковић се налази у истом делу костура као и Швајцарац Роџер Федерер, па је њихов потенцијални дуел могућ у полуфиналу турнира.

Од осталих српских тенисера, Филип Крајиновић на старту игра са Денисом Кудлом из САД и у случају да дође до треће рунде састао би се са Ђоковићем.

У истој половини жреба налази се и Душан Лајовић, који на отварању игра са Американцем Семом Кверијем.

На супротној страни костура је Виктор Троицки, а први ривал биће му Данијел Муњоз де ла Нава из Шпаније.

У том делу жреба налази се и Шпанац Рафаел Надал, који ће у првом колу играти против сународника Фернанда Вердаска, док ће Швајцарац Стен Вавринка турнир почети дуелом с Дмитријем Турсуновом из Русије.

На тој страни је и други играч света, Британац Енди Мари, који ће у првом колу играти против Александера Зверева из Немачке, док ће Шпанац Давид Ферер у првом колу играти против играча из квалификација.

У конкуренцији тенисерки 19. носилац Јелена Јанковић почеће турнир против Полоне Херцог из Словеније, 73. тенисерке света, док се у истом делу жреба налази и 20. носилац Ана Ивановић, која ће играти против домаће тенисерке Тами Петерсон, 462. на ВТА листи.

Александра Крунић, 121. тенисерка света, у првом ће колу играти против Канађанке Ежени Бушар, 47. на ВТА листи, док ће Бојана Јовановски, 82. играчица света, играти против Францускиње Ализ Корне, 42. на светској ранг-листи.

Бранилац титуле Американка Серена Вилијамс играће у првом колу против Италијанке Камиле Ђорђи, а Рускиња Марија Шарапова против Нао Хибино из Јапана.

Први гренд слем турнир у сезони, Отворено првенство Аустралије, играће се од 18. до 31. јануара у Мелбурну.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи