Читај ми!

Вавринка: Нисам добар као "велика четворка"

Швајцарски тенисер Стен Вавринка рекао је да не мисли да спада међу најбоље играче света, али да и те како може да им парира.

Вавринка је у недељу у Паризу освојио прву титулу на Ролан Гаросу, а други гренд слем трофеј у каријери. Он је у финалу после четири сета победио првог тенисера света Новака Ђоковића и прекинуо његов низ од 28 победа.

Годинама су Роџер Федерер и Рафаел Надал сматрани најбољима, а онда се ту "умешао" Ђоковић, па затим Енди Мари и они се сматрају "великом четворком" светског тениса.

Федерер је до сада освојио 17 гренд слем титула, Надал 14, Ђоковић осам, а Мареј и Вавринка по две.

"И даље верујем да нисам добар као они, пошто је прошло десет година на туру, а они су ту и све су освојили. Али, довољно сам добар да их побеђујем на великим турнирима и освојим два гренд слем трофеја", рекао је Вавринка.

"'Велика четворка' ће увек бити 'велика четворка'. Да ли желим да се упоређујем са њима? Не. Само желим да идем даље, да напредујем и да их побеђујем", рекао је 30-годишњи Вавринка.

Пре него што је победио Надала у Мелбурну, у међусобним дуелима имао је 12 пораза из 12 мечева. Прошлог уторка избацио је Федерера у четвртфиналу Ролан Гароса и остварио трећу победу у 19 мечева, док је пре финалног меча против Ђоковића, српског тенисера победио три пута у 20 дуела.

Наредни изазов за Вавринку биће Вимблдон, једини гренд слем турнир на коме никада није прошао даље од четвртфинала. Тај турнир у Лондону трајаће од 29. јуна до 12. јула.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 09. мај 2024.
14° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара