Читај ми!

Новак одустао од финала Абу Дабија

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић неће играти финални меч егзибиционог турнира у Абу Дабију против Британца Ендија Марија. Новак је имао прилику да одбрани титулу и успешно започне нову сезону. Међутим, због повишене температуре морао је да одустане од сусрета.

Енди Мари је нови шампион Абу Дабија, јер му је наш Новак Ђоковић због грознице предао финални меч. Тако је Ђоковић препустио трофеј 'Мубадала' Ендију Марију. 

"Нажалост, нећу моћи да играм у финалу. Болестан сам, имам грозницу и нисам спреман да играм. Честитке Ендију. Штета што нисам могао да играм данас, али уверен сам да ћемо се убрзо поново срести", изјавио је Ђоковић. 

Новак је лако сломио отпор Вавринке. Летео је по терену, одушевио публику, апсолутно је контролисао меч. С друге стране, Швајцарац није имао решења за расположеног Ђоковића. Непун сат игре и убедљив тријум нашег аса. Oн је у борби за финале надиграо Шпанца Рафаела Надала, који се после паузе вратио на терен.

Ђоковић и Мари до сада су се састајали 23 пута. Новак је победио у 15 мечева. Последњи пут су играли такође у егзибиционом мечу на финалном мастерсу у Лондону, а наш ас је и тада славио победу у сусрету који је игран до осам освојених гемова, мада се овај меч не рачуна у међусобном скору. Последњи званичан меч су одиграли на мастерсу у Паризу, Ђоковић је победио са 7:5, 6:2.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 06. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара