Пилић: Ђоковић им смета што је Србин

"Наравно да их боли чињеница да је Србин најбољи на свету. Жао им је што на његовом месту није Американац или Француз. Њих боли, а ја уживам", рекао је познати тениски стручњак Никола Пилић коментаришући изјаву коментатора "Еуроспорта" Петрика Муратоглуа да је Ђоковић некомплетан играч.

Када је Новак Ђоковић после освојеног Вимблдона 2011. године рекао да је на срећу или на жалост тениски број један Србин, то је, изгледа, заиста запарало уши појединим спортским новинарима.

Тако је коментатор "Еуроспорта" и власник тениске академије Патрик Муратоглу недавно рекао за Новака да је некомплетан тенисер и да му се игра распада када му је пољуљано самопоуздање.

На речи овог „стручњака" осврнуо се један од најбољих тренера данашњице Никола Пилић, који сматра да западним новинарима боде очи чињеница да светски број један долази из Србије.

У разговору за интернет портал Sportal.rs, Пилић је рекао да се поједини стручњаци труде да маргинализују Ђоковићев успех.

„Наравно да их боли чињеница да је Србина најбољи на свету. Жао им је што на његовом месту није Американац или Француз. Њих боли, а ја уживам", рекао је Никола Пилић.

Познати тениски стручњак није имао нимало лепе речи за Мутроглуа, који се налази у стручном штабу Серене Вилијамс.

„Поручио бих том господину који је вероватно Серенин дечко, да не прича много јер нама шта да каже. Зашто није рекао како то изгледа комплетан тенисер. Ја ћу да му кажем како изгледа. Када неко после 2011. године, која је била фантастична, наредне сезоне освоји 13.000 поена, то може да буде само комплетан играч", рекао је Пилић за Sportal и саветовао га да престане да филозофира јер он није ни Мекинро нити Борг да ради тако нешто.

"Не знам шта је тај господин Муратоглу урадио у животу па да тако прича. Ја сам за 30 година лансирао међу првих 100 више од 40 тенисера и са три национална тима сам освојио Дејвис куп, тако да му поручујем да не филозофира. Новак је заслужено први на АТП листи, има сјајан осећај за лопту, брзину, технику и ментално нико не може да му парира", закључује Пилић.

Број коментара 79

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво