Читај ми!

Новак против Ферера

Најбољи светски тенисер Новак Ђоковић одбрану титуле на Вимблдону почеће дуелом са Шпанцем Хуаном Карлосом Ферером, одлучено је жребом у Лондону.

Ђоковић је постављен за првог носиоца на турниру, док је Шпанац именован за 38. носиоца. Њих двојица до сада су играла два пута, а тренутни скор је 1:1. Ђоковић је победио 2007. године, а две године раније славио је Шпанац.

Други најбољи српски тенисер Јанко Типсаревић (осми носилац) у првом колу Вимблдона играће против Аргентинца Давида Налбандијана. Аргентински тенисер тренутно води 2:1 у међусобним дуелима, али је последњи меч добио Типсаревић ове године у Мајамију.

Виктор Троицки у првом колу играће против Шпанца Марсела Гранољерса. Њих двојица састали су се три пута, а Троицки је славио два пута.

Најтежи жреб имала је Јелена Јанковић (18. носилац) која ће у првом колу играти против Белгијанке Ким Клајстерс. Од осам међусобних дуела Клајстерсова је победила Јанковићеву у седам мечева, последњи пут 2010. године.

Најбоље рангирана српска тенисерка Ана Ивановић на старту Вимблдона састаће се са Маријом Хозе Мартинез Санчез из Шпаније.

Ивановићева је постављена за 14. носиоца на турниру, а Шпанкиња је добила једини досадашњи међусобни дуел.

Бојана Јовановски састаће се са Гркињом Еленом Данилиду, коју је савладала пре две године на турниру у Истанбулу.

Весна Долонц на старту такмичења одмериће снаге са Бугарком Цветом Пиронковом са којом до сада није играла.

Најбољи српски дубл играч Ненад Зимоњић и Аустријанац Александер Пеја играће у првом колу Вимблдона против Аустралијанаца Криса Гучионеа и Лејтона Хјуита. Српски тенисер је у првом делу сезоне играо у пару са Микаелом Љодром, али је Француз одлучио да паузира, јер чека рођење трећег детета.

Зимоњић и Пеја су на Вимблдону постављени за шесте носиоце.

Зимоњић би на турниру у Лондону требало да наступи и у мешовитом дублу са Аном Ивановић, а жреб за то такмичење одржаће се у среду, 27. јуна. Такмичење на Вимблдону почиње у понедељак.

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво