Тео најбољи играч Европе

Репрезентативац Србије Милош Теодосић проглашен је најбољим кошаркашем Европе за претходну годину. Теодосић је ласкаво признање освојио, у до сада најнеизвеснијем гласању, ипред Шпанца Пау Гасола.

Фиба Европа објавила је данас да је Милош Теодосић проглашен најбољим играчем Европе за 2010. годину. Теодосић је испливао као победник у до сада нејнеизвеснијем гласању у коме су учествовали навијачи, новинари и кошаркашки стручњаци. Гласање је одлучено тек последњег дана што се до сада никада није десило.

Репрезентативац Србије је био на другом месту у избору стручњака, али је би убедљиви победник у гласању навијача и тако је успео просто да отме награду из руку победника из претходне две године, Пауа Гасолу.

Ово није прво индивидуално признање за Теодосића. Кошаркаш Олимпијакоса био је МВП регуларног дела Евролиге 2010. године.

Након што је честитао Теодосићу, председник Фиба Европе Олафур Рафнсон имао је само речи хвале за српског кошаркаша.

"Када се погледају други кандидати за ову награду јасно је о како престижној награди је реч. Ова награда значи да вас навијачи и колеге сматрају једним од најбољих кошаркаша у историји", рекао је Рафнсон.

"У претходних осам година гледао сам Милоша како осваја злато на Европском првенству за играче до 16 година, па затим на истом такмичењу за кошаркаше до 18 година и 20 година где је био и МВП што га чини заита импресивним спортистом када се свему томе додају успеси из сениорске конкуренције", закључио је Рафнсон.

Милош Теодосић рекао је да му признање за најбољег кошаркаша Европе за прошлу годину много значи, али да више воли да осваја клупске и репрезентативне трофеје.

"Много ми значи ова награда и заиста сам радостан. Конкуренција је била изузетно јака, али ја морам да захвалим свим својим саиграчима и у клубу и репрезентацији, јер је ово великим делом њихова заслуга", рекао је Теодосић агенцији Бета телефоном из Атине.

Играч Олимпијакоса проглашен је данас за најбољег европског играча у 2010. години у избору тренера, стручњака, новинара и навијача. Он је у укупном гласању био испред НБА звезда Пауа Гасола и Дирка Новицког.

"Глупо је рећи да ми индивидуална признања не значе. Сваком играчу значе, али су ми ипак дражи клупски и репрезентативни трофеји. Волео бих да имам више клупских него индивидуалних признања", рекао је Теодосић.

Он је прошле године био најкориснији играч (МВП) регуларног дела Евролиге, а са репрезентацијом је био четврти на Светском првенству.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара