Макаби прејак за Партизан

"Понос Израела" забележио нову убедљиву победу на свом терену, Партизан поново приказао слабу игру. "Црно-бели" безидејни у нападу, а Макаби одиграо још једну сјајну партију. У следећем колу, кључни меч за Партизан, у Пионир стиже пољски Проком.

Макаби је снажно ушао у меч. Елијаху и Еидсон су кренули са поенима, а одличне блокове правио им је горостасни Софоклис Скорцијанидис. Партизан се полако будио, али осим атрактивних потеза Џејмса Гиста, није показао превише у првој деоници, која се завршила резултатом 23:11.

Ипак, на старту другог дела, Партизан креће агресивније што даје резултата. Међутим, Мајкаби брзо преузима ствари у своје руке, црно-бели су немоћни у нападу, док „понос Израела" користи своје прилике и разлика врло брзо прелази 20 поена предности.

Друго полувреме наставило се у ритму првог. Партизан је деловао немоћно, док је Макаби из добре одбране развија брзе котранападе из којих је лако поентирао. Кецман је покушавао индивидуалним потезима да разбуде саиграче, али то није било довољно.

Ушло се у врло миран меч, са изузетком неколико мањих кошкања у којима је, као и обично, предњачио Дорон Перкинс. Стекао се утисак да обе екипе желе да се меч заврши што пре. Домаћи су били задовољни високим вођством, док црно-бели нису имали снаге да преокрену резултат као прошле године.

Последњи део игре протекао је још мирније. Одбране као да нису постојале, а предност Макабија кретала се од 20 до 25 поена разлике. У ноншалантној игри са обе стране, боље се снашао српски првак, па је разлика на крају смањена на „само" 14 поена, што је, после свега виђеног, више него прихватљиво за црно-беле.

Најефикаснији у екипи Партизана био је Џејмс Гист са 14 поена и пет скокова, 13 је постигао Куртис Џерелс, док је Јака Клобучар додао 11 поена.

Најбољи у победничком тиму био је Лиор Елиаху са 16 поена, уз шут за два поена 8/8, Џереми Парго убацио је 14, а поен мање постигао је Чак Еидсон, који је имао и десет скокова.

У следећем, претпоследњем колу, Партизан ће 15. децембра играти у Београду против Прокома, док ће дан касније Макаби бити домаћин Химкију.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво