Партизан срушио Каху

"Црно-бели" савладали шампиона Шпаније, екипу Кахе Лаборал (74:71) и задржали шансе за пласман у топ-16 фазу такмичења. Сјајан меч у крцатом "Пиониру" припао Партизану, захваљујући доброј одбрани у одлучујућим моментима. Гист најефикаснији, Кецман јунак меча. Следеће недеље, "црно-бели" дочекују Жалгирис.

Кошаркаши Партизана забележили су још једну историјску победу, овога пута против шампиона Шпаније, екипе Кахе Лаборала. Захваљујући преокрету у последњих пет минута меча, црно-бели су славили са 74:71 и прескочили свог противника на табели групе А Евролиге.

Почетак меча припао је Кахи. После тројке Ђекића, гости преузимају ствари у своје руке. Сан Еметерио је предводио Баскијце, који су црно-белима ставили до знања да су у Београд дошли по победу.

Командантску палицу у екипи Кахе преузима Станко Бараћ, који је са 12 поена био најефикаснији у првој четвртини. Партизан је био немоћан да заустави Бараћа и Телетовића, док је игра у нападу црно-белих функционисала сасвим солидно.

У последњој секунди прве четвртине, Божић са више од пола терена погађа обруч, али гости одлазе на први одмор са седам поена предности (25:18).

На старту друге четвртине, Партизан појачава темпо. Одличном игром у одбрани и са неколико атрактивних потеза, црно-бели стижу на минус три (27:24). Лафајет је у тим тренуцима повукао серију Партизана, а остаће упамћена његова асистенција за закуцавање Веселог.

Тројком Гиста Партизан после дуго времена стиже до предности (34:33), али са друге стране Логан узвраћа истом мером. Улази се у период игре где се обе екипе смењују у вођству.

До краја првог полувремена, видели смо рововску борбу на обе стране, пуну физичког контакта и лепих поена. Партизан стиче малу предност захваљујући офанзивном скоку и на одмор одлази са четири поена предности (42:38).

Друго полувреме почиње сјајним закуцавањем Веселог, али Каха брзо хвата прикључак и двојком Ранчика прелази у вођство (48:46). Знатно нервознија игра је виђена у трећој четвртини. Обе екипе су одиграле лошије у нападу, али су зато одбране биле чврсте.

Тројком Божића, Партизан поново прелази у вођство (56:55). Изједначење доноси Мирза Телетовић са линије слободних бацања и тим резултатом се отишло на паузу пред последњу, одлучујућу четвртину.

Логан тројком отвара последњу деоницу. После закуцавања Бараћа, Каха после дуго времена стиже до опипљивије предности, плус пет, а после слободних бацања Уертаса и до плус седам.

Више од четири и по минута у последњем делу Партизан није постигао поене, а црну серију прекида Лафајет са линије слободних бацања. Код Кахе разиграо се Уертас, који је са неколико атрактивних додавања проигравао своје центре.

Партизан је био без решења за Бараћа и Телетовића, док је у нападу Лафајет слабо разигравао своје саиграче. Ипак, Кецман тројком, па улазом смањује на 69:63 и буди наду да црно-бели могу до позитивног резултата.

Кецман је потпуно незаустављив, још једном поентира из улаза, уз додатно слободно бацање и само је три поена предности за Каху. Партизан наставља са серијом и после слободних бацања Гиста поново води (70:69).

Двадесет секунди остало је до краја меча, а Сан Еметерио прави грешку у корацима и омогућује црно-белима нови напад. Логан фаулира Кецмана који промашује оба слободна бацања, али се поново одбија у руке искусном беку Партизана.

Кецман користи поправни и плус три је за Партизан. Весли прави фаул над Сан Еметериом, десет секунди пре краја меча. Репрезентативац Шпаније погађа оба бацања, али кошаркаши Кахе успевају да направе фаул тек 3,8 секунди пре краја.

Гист је оба пута прецизан, Каха има последњи напад. Са више од осам метара Бјелица покушава да донесе продужетак, али је непрецизан и почиње велико славље кошаркаша и навијача Партизана у крцатом „Пиониру".

Партизан је до победе предводио Џејмс Гист са 14 поена и 11 скокова, поен мање постигао је Нејтан Џаваи уз осам скокова, а 12 је убацио Душан Кецман. Јан Весели додао је 10 поена, а Оливер Лафајет осам, уз шест скокова и четири асистенције.

Најефикаснији у шпанском тиму био је Станко Бараћ са 17 поена и шест скокова, а по 14 су постигли Дејвид Логан и Фернандо Сан Еметерио.

Следеће недеље Партизан дочекује литвански Жалгирис, док Каха гостује "поносу Израела", екипи Макабија.

Број коментара 31

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи