Партизан, много јак

Партизану први трофеј сезоне. После тридесетак минута тешке борбе, "црно-бели" тројкама Кецмана сломили "пантере". Одлични Марић и Робертс, код ФМП-а изванредан Радуљица. Марић МВП, Радуљица играч финала.

Серијом тројки на почетку четврте четвртине, Партизан је сломио зонску одбрану ФМП-а и срушио наде тима из Железника да ће још једном направити велико изненађење и освојити трофеј који носи име првог великог кошаркаша са ових простора, Радивоја Кораћа. Резултат 72:62 (18:16, 16:15, 16:18, 22:13).

После тешке утакмице са Хемофармом... Играли уску одбрану, зонску и да нисмо направили серију не знам како би се завршило... Јако сам срећан, хвала публици", рекао је после утакмице Душко Вујошевић, који је Партизану донео 11. куп, али водио "црне-беле" у девету узастопну победу у утакмицама које су директно одлучивале о титулама.

"Поносан сам на играче... У последњој четвртини смо били исцпљени. Они имају већи избор играча и публику на нашој страни. Задовољан сам играма које смо показали", рекао је Влада Ђуровић.

"Важност утакмице најбоље се видела у првом полувремену и резултатски егал је трајао све до последње деонице. Успели смо да преломимо меч и сигурном игром стигли до трофеја. Меч са Хемофармом добро нас је потрошио, али када је било најважније одиграли смо како знамо и умемо. Драго ми је да смо овом побеом дали прави смисао свом досадашњем раду, али праве ствари тек следе. Тачније следе нови трофеји",  рекао је капитен Партизана Петар Божић.

За најбољег играча финалног турнира Купа, одржаног пред сјајном публиком у Нишу, изабран је Алекс Марић, док је најбољи играч финалне утакмице био Радуљица. који је уз 18 поена скупио и осам скокова.

Утакмица, необично важна за обе екипе, почела је нервозно и са пуно грешака и прекршаја на обе стране, али је Партизан, уколико се два поена уопште могу назвати предношћу, боље привео прву четвртину крају тројком Кецмана и добрим шутом Ђокића за два поена.

У последњем нападу за ФМП, тројком је одговорио Стефановић.

Ни друга четвртина није донела никакве промене у игри. Обе екипе играле су чврсте одбране, које су проузроковале и пуно грешака у нападу, при чему је Партизан, како је време одмицало, лопту све више спуштао на МВП-а првог дела сезоне у Евролиги, тек опорављеног Алекса Марића.

Одбрана, Марић, Кецман и наравно, навијачи...

Таква игра довела је Партизан у ситуацију да контролише меч, али не и да се одлепи на више од четири или пет поена предности.

Тек тројком Митровића, минут пре краја друге четвртина Партизан је успео да се одлепи на шест поена разлике, што је трајало свега десетак секунди, јер је Филип Човић вратио ФМП на свега три поена заостатка.

И у трећој четвртини обе екипе играле су силовиту одбрану, а у игри са пуно промашаја, у почетку се, боље снаша ФМП, па је у једном тренутку повео и са пет поена разлике.

Почетком четврте четвртине серија Партизана, по два поена Мекејлеба и Марића и, коначно, после пет промашаја, тројка Божића одвели су "црно-беле" на осам поена предности.

После поена Радуљице, Кецман је погодио две тројке у два напада и предност подигао на 12 поена.

Те две тројке Кецмана су и одлучиле утакмицу јер, после Партизанове серије, играчи ФМП-а нису успели да пронађу одговор, па је предност "црно-белих", из напада у напад расла. 

ФМП: Човић, Стефановић, Пеђа Стаменковић, Лазић, Радуљица, Протић, Мусли, Јеремић, Самарџијски, Радетић, Димић и Светозар Стаменковић.

Партизан: Робертс, Синовец, Мекејлеб, Кецман, Милошевић, Рашић, Митровић, Божић, Марић, Весели, Ђекић, Вранеш.