Читај ми!

Маршал Гликман: Одвео сам сина на утакмицу Партизана, сада прати Евролигу сваке недеље

Извршни директор Евролиге Маршал Гликман био је гост у Подкасту који води Кајл Хајнс, где је испричао да је у Београду видео да не мора свака одлука да буде везана само за паре. Истакао је да је главни град Србије кошаркашки центар на нивоу Њујорка и нагласио да његов син не пропушта евролигашке утакмице откако је гледао Партизан.

Маршал Гликман је био гост подкаста "A Quarter with Kyle Hines", чије је домаћин кошаркаш Олимпије из Милана Кајл Хајнс, а који Евролига емитује на свом званичном Јутјуб каналу.

Гликман је истакао да га је председник Евролиге и прослављени српски кошаркаш Дејан Бодирога "натерао" да дође у Београд, где је, како каже, видео да не мора свака одлука да буде везана само за паре. 

"Натерао ме је одмах после Божића да седнем на авион и одем у Београд. Сјајно смо се провели у Србији. Имао сам прилику да осетим шта је то Београд, и видео сам на примеру Београда да не мора свака одлука да буде везана само за паре. Београд је кошаркашки центар и то глобални центар. Можда на нивоу Њујорка, сви у граду обожавају кошарку. Стварно сам се одушевио", истакао је Гликман.

Сетио се и да је Бодирогу упознао још док је био кошаркаш Барселоне.

"Дејан је сјајан. Упознао сам га док је још играо за Барселону са Шарасом, а Пешић је био тренер. Био је невероватан као играч, као Лери Бирд. Све је могао на терену. Баш је добро радити са њим. Он долази са Балкана, а то доноси одређени менталитет и има занимљив поглед на ствари", истакао је Гликман.

Испричао је и како су посета Београду и одлазак на Партизанову утакмицу утицали на његовог сина.

"Верујте ми када кажем, највише слушам свог сина који има 22 године и видим шта га занима. Имао је потешкоћа да прати Евролигу јер је навикао на НБА, али онда сам га одвео у Београд на утакмицу Партизана. После тога је све било јасно. Сада Евролигу прати сваке недеље", нагласио је Гликман.

"Доћиће дан када ћемо имати тимове у градовима које не бисте замислили"

Што се тиче односа између Евролиге и Фибе, Гликам каже да су имали састанке и да ће имати још један у марту. 

"Постоји европски кошаркашки екосистем. Имамо четири интернационална такмичења, онда имамо домаће лиге, уз то и купови, а онда и национални тимови. Схватам да људи желе да навијају за репрезентације. Исто тако схватам да играчи морају да имају период када треба да одморе и не размишљају о кошарци. Није лак проблем, али  ја сам оптимистичан и мислим да можемо да решимо тај проблем", рекао је Гликман.

Нагласио је да у будућности свакако види проширење Евролиге на нова тржишта. 

"Разговарамо са Дубаијем. Постоји арена, постоје људи, али нема кошарке, нема кошаркашке културе. Постоји група људи који желе да направе клуб. Мени се свиђа читава та идеје, чак и са политичке стране. Била би то порука мира и пријатељства. Што се Лондона тиче, Лајонси сјајно напредују. Био сам на утакмици, влада велики ентузијазам, можда не као у Атини или Београду, али људи не знају кошарку. Све напредује. Свакако видим проширење лиге у будућности, не знам када, али мислим да ћемо се ширити", најавио је Гликман.

Каже да му се свиђа и пројекат у Болоњи, али да ће се у неком тренутку вероватно вратити и руски клубови.

"Наравно и Руси ако се врате у неком тренутку. Москва и Санкт Петербург, прелепи градови. Доћиће дан када ћемо имати тимове у градовима које не бисте замислили, као што је можда Хелсинки или Амстердам. Постоји потенцијал на многим местима широм Европе", сматра Гликман.

понедељак, 29. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво