Читај ми!

Кошаркаши Меге од минус 17 до финала Купа Кораћа

Кошаркаши Меге победом над ФМП-ом 86:67 у "Чаиру" пласирали су се у финале Купа Радивоја Кораћа у ком ће се састати са бољим из дуела између Црвене звезде и Партизана.

Oдлично прво полувреме ФМП-а  и још боље друго Меге. У једном моменту у првом полувремену ФМП је имао чак и 17 поена предности, али је Мега у другом успела да се врати у меч и спектакуларно преокрене.

Екипа из Железника меч је отворила добро и повела са 11:6, да би уследио одговор Меге и преокрет, 16:17, али је ФМП ипак прву четвртину завршио вођством 24:20.

Средином друге деонице, предност се попела на великих 32:20 након коша Степановића, а  после тројке Јанковића и бацања Симовића било је максималних 40:23.

Следи серија 7:0 Меге и крај првог полувремена двоцифреним вођством ФМП-а, 40:30, да би у трећем кварталу ФМП почео снажно и дуго држао двоцифрену предност, да би се Мега вратила захваљујући Бранковићу, Рудану и Ковачевићу и на семафору је стајало 52:50 у корист ФМП-а пред последњих 10 минута.

Мега је играла одлично, ФМП се полако "гасио" и онда се Церовина и Ускоковић надовезују, па Мега након заостатка од 17 поена долази на +14 кошем Луке Церовине уз фаул, 75:71.

У овим моментима је меч и био прекинут пошто су судије напустиле паркет након што су навијачи са трибина вређали ФМП, а када се све стишало, Мега је сјајном игром потврдила убедљиву победу.

При резултату 81:61 је Мега убацила и неколико јуниора.

Са 20 поена је најефикаснији био Ковачевић, 13 је имао Бранковић, а по 12 Рудан и Ускоковић, док је 9 уписао Церовина.

У екипи ФМП-а, 15 поена имао је Степановић, 14 је забележио Валинскас, по 6 Бич и Изунду, а Шарановић 8.

 

недеља, 19. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара