Читај ми!

Леброн Џејмс најбољи стрелац у историји НБА лиге

Кошаркаш Лос Анђелес Лејкерса Леброн Џејмс постао је најефикаснији играч у историји НБА лиге. Џејмс је у 20 сезона најјачег кошаркашког такмичења на свету одиграо 1410 утакмица и постигао 38 390 поена што га чини најбољим поентером НБА лиге свих времена.

Кошаркаши Лос Анђелес Лејкерса поражени су на свом паркету од Оклахоме 133:130, али је резултат остао у другом плану.

Један од најбољих кошаркаша данашњице, Леброн Џејмс је у поразу своје екипе убележио 38 поена, постигао је два поена више од потребног како би на вечној листи најефикаснијих играча надмашио Карим Абдул Џабара.

Честитке и речи хвале за Џејмса стижу са свих страна и од његових савременика, али и од некадашњих звезда НБА лиге.

Карим Абдул Џабар држао је рекорд најефикаснијег играча скоро 39 година. 

Током 20 година у НБА лиги, од 1969 до 1989. године, некадашњи кошаркаш Лејкерса и Бакса постигао је 38 387 поена, што га након новог рекорда поставља на друго место наефикаснијих играча лиге.

Лејкерси у наредном колу дочекју Милвоки, а Леброн Џејмс ће имати прилику да у наредним мечевима, а по свему судећи бар још неколицину година, поставља нове поентерске изазове за кошаркаше.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво