Читај ми!

Сјајан повратак Дончића за победу над Детроитом, Лејкерси немоћни против Бруклина

Тим Даласа надиграо је Детроит са 111:105 а до победе их је поново предводио Лука Дончић са чак 53 постигнута поена. На свом терену сигуран је био и тим Бруклина који је убедљиво надиграо ЛА Лејкерсе са 121:104 који су били знатно ослабљени због изостанка Леброна Џејмса и Ентонија Дејбвиса.

Словеначки интернационалац Лука Дончић је пре пар дана напустио утакмицу са Финиксом после само три минута игре због повреде скочног зглоба па се посумњало на озбиљнију повреду али су синоћ све дилеме разрешене.

Дончић се маестрално вратио у игру и четврти пут у сезони постигао више од 50 кошева за победу свог тима у утакмици пуној резултатских обрта.

Иако су домаћини добро почели меч и добили прву четвртину, гости су одмах узвратили и на полувреме отишли са предношћу коју су у наставку увећали на двоцифрену разлику али нису успеки да је одрже.

Незадрживи Дончић је успео да начини преокрет и обезбеди победу. Имао је и добру подршку осталог тима али је једини играч са двоцифреним бројем поена у Даласу био Спенсер Динвиди са 12 поена.

На другој страни најефикаснији је био Бојан Богдановић са 29 поен, а Садик Беј једодао 18.

На свом терену сигуран је био и тим Бруклина против ЛА Лејкерса са убедљивих121:104 али су до победе дошли тек у последњој четвртини.

Иако знатно ослабљени, јер у саставу тима је био приметан изостанак Џејмса и Ентонија Дејбвиса, Лејкерси су успевали да пруже равноправан отпор током већег дела меча а онда су посустачи у самом финишу.

У домаћем тиму је због изостанка Кевина Дуранта улогу вође испешно преузео Кајри Ирвинг и са 26 поена предводио Нетсе, а са по 21 поеном су га пратили Милс и Томас.

На другој страни, Томас Брајант и Расел Вестбрук су са 18 и 17 поена били најефикаснији у тиму Лејкерса.

Бруклин је новом победом стигао до скора 31-19 и сигурним кораком корача ка плеј-офу, а на другој страни Лејкерси су после овог пораза у све већем проблему да изборе пласман у завршницу.

У последњој синоћној утакмици Портланд је надиграо Атланту са 129:125 на свом терену, а упркос одличној игри репрезентативац Србије Богдан Богдановић је у финишу меча промашио два кључна слободна бацања и шут за три поена којим је могао да донесе победу свом тиму.

Резултати НБА утакмица:

Филаделфија - Орландо 109:119
Бруклин - Лос Анђелес Лејкерс 121:104
Минесота - Сакраменто 111:118
Оклахома - Голден Стејт 120:128
Сан Антонио - Вашингтон 106:127
Далас - Детроит 111:105
Финикс - Торонто 114:106
Портланд - Атланта 129:125

 

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво