Читај ми!

Реалу припао евролигашки “Ел класико“, Валенсија у Берлину надиграла Албу

Кошаркаши Реал Мадрида су после продужетка савладали Барселону 91:86. Валенсија је у оквиру 21. кола Евролиге савладала Албу у Берлину 94:88.

"Краљевски клуб" је овом победом успео да и ово коло заврши на водећој позицији, док би Барселона могла стагнирати са 4. позиције.

У другој четвртини домаћин је заиграо боље, имали су више акција, покушавали су да играју брзу кошарку али лопта није хтела у кош. Реал је убацио тек седам пута из 19 покушаја. На другој страни Барселона је кош погодила такође седам пута (четири тројке), али из 11 упућених шутева.

Гости су боље ушли у меч, бољи проценти шута из игре и одбрана донели су јој предност од четири поена по завршетку прве деонице. Реал је имао доста скокова у нападу, али другу шансу нису претварали у поене.

И трећа четвртина је припала гостима. Каталонци су поново били бољи у четвртини захваљујући шуту за три поена што им је пред последњу деоницу донело предност од девет поена.

У последњем периоду Барселону је стао шут за три поена, а напади су изгледали безидејно што је Реал искористио да избори продужетак у ком је заслужено славио.

Победу Мадриђанима су донели разиграни Дек са 23 поена, Љуљ са 19 и Џанан Муса са 18 поена.

У екипи Барселоне истакао се Миротић са 17, Саторански је допринео са 12 поена.

Валенсија је у Берлину савладала Албу и пришла на позицију од места које води у плеј-оф.

Две екипе су играле егал већи део меча. Тимови су се неколико пута смењивали у вођству. Након сваке четвртине други ривал је имао предност. Алба је водила након прве, Валенсија је лидерску позицију преузела на полувремену да би Алба поново повела пред последњу деоницу у којој су гости поново преокренули и стигли до важне победе.

Мадо Ло је убацио 25 поена, Тиман је додао 17 а Зусман и Блат по 11.

У екипи Валенсије Харпер је постигао 20, Џонс 16 а Александер 14 поена. 

петак, 19. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво