Читај ми!

Вучевић надиграо Богдановића, Орландо прекинуо победничку серију Бостона

Кошаркаши Чикага надиграли су Атланту са 111:100 на свом терену уз нову добру игру црногорског интернационалца Николе Вучевића који је меч завршио са двоструким двоцифреним учинком. На свом терену сигуран је био и Орландо савладанши водећи тим Бостона са 113:98 и прекинуо њихов победнички низ после девет славља у протеклим мечевима.

На свом терену Чикаго је без много неизвесности сигурном игром дошао до треће победе у низу и стигао до шесте позиције на табели у борби за плеј-оф.

Од старта су преузели иницијативу и већ на крају полувремена имали предност коју су одржавали до коначне победе без нмого неизвесности.

У ефикасности их је предводио Демар Дерозан за кога је ова утакмица била специфична јер је била његов хиљадити меч у најјачој лиги света, чиме се придружио групи од само десетак играча са таквим учинком.

Дерозан је меч завршио са 26 поена, а одличну подршку имао је од Зека Лавина са 20 поена и Николе Вучевића који је меч завршио са 14 поена уз 17 скокова и 7 асистенциј.

На другој страни у тиму Атланте најефикаснији је био Треј Јанг са 21 поеном, а српски интернационалас Богдан Богдановић је за 32 минута игре постигао 11 поена уз 1 скок и 4 асистенције.

На свом терену сигуран је био и тим Орланда који је надиграо водећи тим Бостона са 113:98 иако су гости важили за фаворита и очекивало се да ће наставити серију од чак девет победа у низу.

Домаћини су већ на почетку друге четвртине дошли до 14 поена предности али је Бостон највише захваљухући одличној ефикасности Тејтума и Брауна успео да се врати у игру.

Тејтум се у трећој четвртини повредио и морао ван терена, а Орландо је опет преузео вођство које није испуштао до краја меча.

Браун и Тејтум су убацили по 26 поена али је то било недовољно против одличне тимске игре Орланда.

Пре свих расположеног рукија Паола Банчера који је убацио 23 поена, а одлично су га пратили Картер са 21, Ентонија са 18 и Вагнер са 15 постигнутих поена.

Кошаркаши Милвокија су убедљиво надиграли Детроит са 150:130 на гостовању, а меч је обележила одлична игра Јаниса Адетоконба који се вратио на терен после пет мечева паузе. 

Резултати НБА утакмица:

Детроит - Милвоки 130:150
Орландо - Бостон 113:98
Чикаго - Атланта 111:100
Хјустон - Минесота 119:114
Јута - Шарлот 120:102
Портланд - Сан Антонио 147:127
Сакраменто - Мемфис 133:100

недеља, 02. јун 2024.
29° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије