Читај ми!

Кошаркашка лига Србије: Учинићемо све што је у нашој моћи да помогнемо Слоги

Руководство Кошаркашке лиге Србије изражава жаљење због свих тешкоћа кроз које пролази краљевачки клуб Слога богате историје и традиције, али и због новонастале ситуације која би могла негативно да се одрази на само такмичење, стоји у саопштењу КЛС-а.

Утакмица 18. кола Кошаркашке лиге Србије између КК Тамиш и КК Слога регистрована је службеним резултатом 20:0 у корист КК Тамиш, јер Слога због финансијско-организационих проблема није допутовала у Панчево.

"Према Статуту и члану 52/Е2 Дисциплинског правилника за овај прекршај предвиђена је новчана казна у износу од пет хиљада еура, одузимање једног бода, као и казна забране вршења дужности на четири наредне утакмице за тренера и службеног представника КК Слога.Такође, руководство КЛС упозорава да у случају да Кошаркашки клуб Слога понови овај прекршај, прописане су изузетно оштре казне које подразумевају искључење из Лиге, новчану казну у износу од 10 хиљада еура и по осам утакмица забране вршења дужности за тренера и службеног представника клуба", стоји у саопштењу лиге.

Из лиге су напоменули да је Слоги пре почетка сезоне више пута одузета дозвола за такмичење.

"Посебно наглашавамо да је још по завршетку прошле сезоне руководство Кошаркашке лиге Србије на основу достпуних података и детаљне анализе дугогодишњих финансијских потешкоћа Слоге, краљевачком клубу 1. априла 2022. године одузета дозвола за такмичење од стране комисије за издавање дозвола на челу са Југославом Јевтовићем. Слога је уложила жалбу на ту одлуку, коју је управни одбор Кошаркашког савеза Србије, као другостепени орган, преиначио. Поменута комисија је крајем јуна поново ускратила дозволу за такмичење Слоги услед бројних решења о извршењу од стране судова и Олимпијског комитета Србије, затим нерешених споразума са играчима и повериоцима, али упркос свему томе управни одбор КСС је по други пут променио одлуку и дозволио КК Слога да се такмичи", каже се у саопштењу.

"Кошаркашка лига Србије не сноси одговорност за новонасталу ситуацију, тако да ће руководство Лиге стриктном применом Статута, пропозиција такмичења и свих прописа у потпуности заштитити регуларност такмичења. Такође, Кошаркашка лига Србије ће учинити све што је у њеној моћи колико јој то правни оквири дозвољавају да пружи помоћ и подршку КК Слога да преброди кризу и настави да се такмичи", саопштила је КЛС.

недеља, 02. јун 2024.
28° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије