Читај ми!

Обрадовић о навијачима: На Евролиги нема инцидената, а на АБА има - зашто је тако?

Тренер Партизана Жељко Обрадовић похвалио је навијање "гробара" и гостопримство према навијачима Црвене звезде на конференцији за медије после пораза у првом српском евролигашком дербију.

Партизан је поражен од Црвене звезде 76:73, иако је био пред својим навијачима. Победничку тројку постигао је Немања Недовић две секунде пре краја меча.

Обрадовић је у делу конференције за стране новинаре прокоментарисао зашто је у судару у АБА лиги било инцидената, а у Евролиги их није било.

"Вечерас је била одлична атмосфера. Поставља се питање зашто се тако не дешава у АБА, а овако је у Евролиги? Неко мора да реагује. Ни новчића, ни воде, ни папира,...Надам се да ће се поправити. Ја се трудим да говорим позитивно", кренуо је Обрадовић.

Партизан је у серији пораза, лош пут је био одговоран за овај.

"Имали смо четири отворена шута, нисмо убацили. Шут за три поена на нивоу...Не знам ком. Увек ћу стати уз своје играче. Одговорност је прво на мени", рекао је Обрадовић.

Наелектрисана атмосфера, према Жоцовом мишљењу, не може да буде проблем за лошу партију домаћина.

"Изговор. Фантастична атмосфера. Молио сам да не буде инцидента, отишла је прелепа слика у Европу. Значи да може. Зашто се то не дешава у АБА лиги? Значи да АБА мора другачије да се понаша. Морамо да избацимо хулигане из хале", истакао је Обрадовић.

Прокоментарисао је партије центара.

"Лесор је имао много минута јер има фантастичну енергију. Ален (Смаилагић) излази из повреде, он је у процесу опоравка. На њега не можемо да гледамо као на играча који може да игра. Бродзијански је изванредан момак, али је вечерас одиграо тако како је одиграо. Да су шутеви ушли, нико не би причао о томе. Једна лопта одлучује да ли си горе или доле", наводи Жељко.

Како се ваља психолишки дићи после тешког пораза од најљућег ривала?

"Ово се заборавља. Изгубио си и - шта? Играмо такав ритам срећом да размишљаш о наредној утакмици. Чека нас Цедевита Олимпија", кратко је одговорио тренер Партизана.

Колико искуство евролигашких утакмица је недостајало навијачима?

"Јасно је да је Партизан најпраћенији клуб у Евролиги. Ово у Арени је специјално. Драго ми је да се ништа није десило. Показали смо гостопримство навијачима Звезде. Зашто се то дешава на АБА? Зна се ко је одговоран за то, ко то ради. Онај који баци ствари на терен, више не може да уђе у салу. И онда иде још боља слика. Надам се да ће Евролига препознати да Београд мора да има два представника", рекао је Обрадовић.

Партизан је имао предност под обручем, али није то претворио у поене. 

"Доминирали смо у скоку, имали смо огромну предност. Али, мораш да валоризујеш тако што убациш. Деконцентрација. Губимо лопте у контранападу кад имамо једног или два играча вишка", навео је мане свог тима Обрадовић.

Једну од пресудних тројки у повратку Звезде дао је Лука Вилдоза из отворене позиције, кад се омашило у ротацији, тада је Партизан имао предност од шест поена.

"Тражио сам да се не прими три поена на тајм ауту. Чека ме анализа да видимо ко је погрешно ротирао. Кад се види енергија на почетку и последњих пар минута све је јасно. На нерешеном смо имали 17 секунди и лопту у нашим рукама", истакао је Обрадовић.

Осврнуо се и на мању минутажу Џејмса Нанелија.

"Неко мора. Тристан је сад одиграо коректно. Са Нанелијевих седам минута на терену смо били на -14. Радио сам са Џејмсом, у у спону је. Има других играча. У појединим тренуцима је деловало да славимо поене као да смо се попели на Монт Еверест, а онда они трче у контру и примимо два пенала", казао је Жељко.

Чини се да Партизан одигра добру одбрану, али увек на другој страни направи кобне грешке. 

"Имамо жељу, али направимо глупост без разлога. Шта год да причам играчу, он донекле реагује док му се не покаже видео. Мени видео не треба, имам утакмицу целу у глави, све знам. Дозволили смо им серију 29:13, то је скандалозно. Ти проблеми постоје", изричит је Жоц.

За крај се дотакао здравственог стања Алексе Аврамовића. 

"Алекса је почео да ради са лоптом без контакта. Полако ће да се уводи. Има жељу, добро се осећа. Изузетно је физички спреман, али је све другачије у пет на пет. Укључиваћемо га постепено", закључио је Обрадовић.

Партизан је на 4-8 у Евролиги после 12 кола.  

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво