Читај ми!

Обрадовић пред евролигашки дерби: Сви треба да виде утакмицу која ће се препричавати дуго

Тренер Партизана Жељко Обрадовић каже пред први евролигашки дерби да је Црвена звезда у сјајној серији резултата, али да ће кошаркаши "црно-белих" дати свој максимум да би победили.

Партизан ће у четвртак бити домаћин Црвеној звезди у првом "вечитом дербију" београдских клубова у историји Евролиге.

Тренер Партизана Жељко Обрадовић истиче пред меч да су црно-бели изузетно срећни и задовољни што ће у Београду моћи да одиграју утакмицу против Црвене звезде.

"Играмо против екипе с којом смо играли и пре десетак дана, анализирали смо ту утакмицу, знамо да је Црвена звезда у сјајној серији резултата и игара, па нам неће бити нимало лако. Наравно, верујемо у своје могућности, можемо да одиграмо на нивоу из већег дела тог првог дербија", рекао је Обрадовић, пренео је званични сајт Партизана.

Обрадовић је истакао да очекује да ће "Штарк арена" бити испуњена до последњег места.

"Позивам навијаче да подрже екипу као што то чине целе сезоне, заиста нас чине веома поносним. Имали смо прилике, где год да смо играли ове сезоне, да имамо подршку наших присталица. Ово у 'Арени' је нешто посебно. Заиста бих желео да апелујем на навијаче да ураде све да та утакмица прође на најбољи могући начин, да после утакмице сви причамо само и искључиво о кошарци. Навијајте за наш тим, помозите нам, али и поштујте ривала. Сви који долазе са стране, из целе Европе, треба да виде утакмицу која ће се препричавати дуго, да пошаљемо најлепшу слику у свет. Желимо само да се прича о квалитету кошарке и доброј атмосфери", додао је Обрадовић.

"Свесни су онога што нас очекује"

Тренер Партизана је истакао да су играчи црно-белих максимално спремни за овај дуел иако је Црвена звезда 28. новембра победила Партизан 90:74 у мечу осмог кола АБА лиге.

"Свесни су онога што нас очекује. Постоји драж те прве утакмице. Наше мисли су искључиво окренуте ка терену. Желимо да се утакмица заврши резултатом повољним за нас, у односу на претходну у дербију. Извукли смо поуке, анализирали до најситнијих детаља утакмицу коју смо играли против Црвене звезде. Треба да радимо неке ствари које смо радили у већем делу утакмице. Ми смо меч изгубили у последњих пет минута и то су оне ствари на које смо пробали да утичемо", навео је Обрадовић.

Истакао је да ће кошаркаши Партизана тренирати и на дан утакмице.

"На тренинзима ћемо да разрађујемо детаље. Као и свака утакмица у Евролиги, ова ће бити такође тешка, посебно против Црвене звезде, која стварно игра добро у последње време. Ако желимо да победимо, морамо да дамо максимум у сваком кошаркашком смислу", поручио је Обрадовић.

Крилни центар Партизана Зек Ледеј истакао је да црно-бели морају да наметну свој ритам од самог почетка меча.

"Радили смо на неким стварима као тим и осећам велику веру у наш тим и енергију коју смо имали у последњих неколико дана. Дуга је сезона, пуна успона и падова, зато и кажем да морамо да наметнемо ритам који нама одговара од самог почетка", истакао је Ледеј.

Утакмица ће бити одиграна у четвртак од 20.30 у београдској "Штарк арени".

Партизан је раније на друштвеним мрежама објавио видео у којем тренер Обрадовић и играчи црно-белих апелују на своје присталице да спортски навијају.  

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво