Читај ми!

Звезда: Надамо се да ће све проћи у фер и спортској атмосфери

Кошаркашки клуб Црвена звезда огласио се саопштењем у којем изражава наду да ће Партизан, који је организатор предстојећег дерби меча 12. кола Евролиге, обезбедити све услове да ова утакмица протекне у спортском амбијенту. Први "вечити дерби" београдских клубова у историји Евролиге биће одигран у четвртак од 20.30 часова у "Штарк арени", а домаћин овог дуела биће Партизан.

Црно-бели су раније објавили да је на основу процена и препорука безбедносних структура одлучено да на овој утакмици не буде навијача Црвене звезде.

Црвена звезда тврди да је као гостујући клуб дужна да изнесе "искључиво чињенице".

"Црвена звезда није имала било какву комуникацију са организатором утакмице о присуству својих навијача у 'Штарк арени'. По закону о безбедности и као закључак заједничког састанка безбедности на коме су у уторак присуствовали представници оба клуба, али и све надлежне службе задужене за безбедност, за организацију утакмице искључиво је одговоран домаћин", наводе из Црвене звезде.

Црвено-бели истичу да нису добили никакав контигент карата за даљу дистрибуцију својим навијачима и додају да нису имали било какав контакт, који је, како тврде у овом клубу, уобичајен као формална или неформална комуникација евролигашких тимова у тим случајевима.

"Све одлуке о пуштању карата у слободну продају, па касније повлачење те одлуке, донео је искључиво и самостално Партизан. Црвена звезда нема никакву информацију о евентуалном организовању наших навијача и њиховом присуству овој утакмици. Зато све 'информације', које се појављују у јавности тим поводом сматрамо тенденциозним, како би се потпуно непотребно подигла тензија пред ову утакмицу", додаје се у саопштењу Црвене звезде.

Српски и регионални шампион очекује да предстојећи меч прође у фер и спортској атмосфери.

"Све контрадикторне најаве Партизана као домаћина и председника тог клуба претходних дана, чине се као унапред ограђивање од евентуалних инцидената на утакмици, и покушај пребацивања одговорности са организатора и његових навијача на присталице Црвене звезде."

"За Црвену звезда предстојећи дуел је ништа друго до утакмица 12. кола Евролиге. Надамо се да ће Партизан организовати утакмицу у складу са правилима Евролиге, као и да ће присталице 'црно-белих' спортски навијати и неће изазвати инциденте, угрожавати играче и стручни штаб Црвене звезде. Надамо да ће утакмици моћи да присуствују сви они који су купили карте за овај меч", истичу, између осталог, у Црвеној звезди.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво