Читај ми!

Богдановић убацио пет тројки – Атланта изгубила од Оклахоме

Богдан Богдановић се у суботу након више од седам месеци паузе вратио на терен, а данас је већ био двоцифрен, ипак то није помогло Атланти да победи Оклахому. Тандери су били бољи 121:114.

Хокси су умором али и лошим вођењем са клупе испустили предност против Тандера.

Након прве четвртине која је била неизвесна и у којој ниједан тим није успео да дође до предности, Атланта је пронашла ритам и у наставку меча имала конце у својим рукама.

Иако је само након једног напада имала двоцифрену предност у другој деоници, вођство екипе из Џорџије било је стабилно до краја полувремена на које су отишли резултатом 59:54.

Екипа Богдана Богдановића феноменално је одиграла трећу четвртину. "Јастребови" су у току исте имали и 14 поена предности а онда је уследио тотални пад у сваком сегменту игре.

У последњој деоници, игра Хокса се распала, а Тандери су искористили шансе које су се указале, пре свега рупе у одбрани да дођу до вођства а затим и победе.

Богдановић је за 22 минута на паркету постигао 17 поена уз три скока.

У његовом тиму најбољи је био Дежонте Мари са 24 поена, док је Тре Јанг постигао 23.

Гилџо-Александер је убацио 35 поена, Џош Гиди додао је 17. Алексеј Покушевски се на паркету задржао 12 минута а тиму је допринео са два поена.