Евролига суспендовала Теодосића, не игра против Црвене звезде

Дисциплинска комисија Евролиге суспендовала је кошаркаша Виртуса из Болоње и некадашњег српског репрезентативца Милоша Теодосића на две утакмице због искључења на прошлом мечу против Ефеса. Виртус на ову одлуку има право жалбе у наредних 10 дана.

У саопштењу се наводи да је Теодосић суспендован због тога што је показао непоштовање према судијама на утакмици против Ефеса чиме је прекршио члан 29.2. Дисциплинског кодекса Евролиге.

Теодосић ће пропустити меч Виртуса против Црвене звезде у петак, као и дуел са Олимпијакос у Атини, 10. децембра.

Теодосић је искључен на мечу са Ефесом, који је одиграна прошле недеље у 10. колу Евролиге. Српски кошаркаш се претходно жалио шпанском арбитру Емилију Перезу пошто му је досуђен фаул. Теодосић је затим добио техничку грешку, после чега је уследила бурна реакција српског кошаркаша. Он се унео у лице судији Давору Јавору због чега је искључен, потом је желео да се обрачуна и са словеначким арбитром, али су остали кошаркаши Виртуса спречили већи инцидент.

Ефес је на овом мечу победио Виртус са 85:80. Утакмица 11. кола Евролиге између Црвене звезде и Виртуса биће одиграна у петак од 18 сати у Београду.  

петак, 26. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво