Читај ми!

Евролигашки дерби АБА лиге у режији вечитих

Црвена звезда и Партизан састају се од 20 часова у осмом колу регионалне АБА лиге. Црвено-бели имају пет победа и пораз, док њихов највећи ривал још није поражен након седам мечева.

Ове сезоне вечити ће вероватно играти највећи врој дербија до сада - најмање четири (два у регионалној лиги и два у Евролиги), а највише могућих чак 15, уколико се коцкице поклопе да у свим такмичењима играју завршнице са дугим серијама.

Од свих дербија у последње време, иако није финални, не одређује шампиона или пласман у финале неког такмичења, може се очекивати да ће данашњи бити један од најзанимљивијих у последњих неколико сезона, пошто делује да два тима одавно нису била моћнија, али и слична по квалитету и броју добрих играча.

Сусрет "вечитих" је увек био кошаркашки празник, а чињеницу да је то тако потврдиће скоро сваки навијач ова два велика клуба. Дерби је могуће описати једном речју - "страст".

Иако су љути ривали, у потпуности различити, имају много тога заједничког. Основани су исте године, из истог су града, воде их исте амбиције и циљеви.

Оба тима у Евролиги тренутно имају скор од четири победе и шест пораза, али су црно-бели због боље кош разлике на 11. месту, док су црвено-бели 14, а покушаће и једни и други да се боре за топ осам.

Партизан дерби дочекује као једина непоражена екипа у региону, пошто су црно-бели у седам утакмица АБА лиге забележили исто толико победа.

Црвена звезда је неочекивано изгубила од Задра у шестом колу, али су црвено-бели у изузетној форми откако је Душко Ивановић на клупи заменио Владимира Јовановића - у последње четири утакмице у свим такмичењима не знају за пораз.

Тим Жељка Обрадовића је на евролигашкој турнеји по Шпанији прошле недеље изгубио од Барселоне и Реал Мадрида, а ситуацију у Хумској компликује и нова повреда Алена Смаилагића. Од почетка сезоне ван тима је Алекса Аврамовић, а повређен је и Балша Копривица. 

Меч се игра од 20 часова, а његов ток из часа у час и резултат можете пратити на нашем порталу.

уторак, 19. март 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво