Читај ми!

Ивановићеве замерке после убедљивог тријумфа: Не можемо озбиљно да одиграмо цео меч

Тренер Црвене звезде Душко Ивановић је на конференцији за медије после меча Црвене звезде и Цибоне нашао замерке у игри свог тима.

Звезда је на домаћем терену савладала Цибону 92:53, али ни толико доминантан тријумф није задовољио Душка Ивановића.

"Вечерашња утакмица је била једна проба да видимо да ли можемо да играмо 40 минута концентрисано, озбиљно и нисмо могли. Нисмо могли. Било је момената када смо играли са концентрацијом, добром одбраном, са добрим нападом, са логичним нападом, са одличним решењима. Али имали смо празног хода, лоших солуција, лоших одбрана. То морамо поправити, свака наредна утакмица ће бити тежа против екипа које имају пуно већи квалитет", прокоментарисао је Ивановић после тренерског дебија у АБА лиги.

Искусни и трофејни стручњак тражи константну концентрацију у игри целог тима.

"Знате шта, за мене је свака утакмица фешта. Ова утакмица је против Цибона је једна једина у животу што су играли, играће опет, али овако никад. Свака утакмица мора да се приступи са концентрацијом и еуфоријом да одиграш што боље. Ја хоћу такве играче. Ја тако приступам свакој утакмици и то тражим од екипе. Није било 40 минута, то мора да буде 40 минута. Имали смо у одређеним моментима, али не у 40 минута. Ми да бисмо нешто постигли, ми морамо да играмо 40 минута", каже Ивановић.

Искористио је прилику и да цитира Душка Радовића.

"То је што је. Нема јесам задовољан или нисам, то је што је. Оно што каже Душко Радовић, хтели бисмо, али не можемо. Али кад бисмо хтели више, онда бисмо могли. Али желимо таман толико па не можемо", додао је Ивановић.

Одговорио је и на питање шта је потребно да би тим играо добро читавих 40 минута. 

"Не треба пуно, сваки играч мора бити свестсан да смо сви професионалци. Када изађемо на терен, морамо да дамо 100 одсто. Небитно против кога играш, колико играш и у којим моментима утакмице играш. То је кључ. То је наметнут став који мора да има. Он мора да игра 100 одсто, у почетку ће играти пет минута, па седам, па 10, па 15, па ћемо временом доћи... Не занима ме да причамо о физичкој спреми. Интересује ме само да кад један играч изађе он игра са 100 одсто, да ли ће играти минут, два, 40-50, не занима ме. То је кључ", истакао је Ивановић.

Појаснио је слање Немање Недовића на клупу после дате тројке.

"Нелогично решење, није нам био циљ да дамо, циљ је био да играмо акцију и да одиграмо то", рекао је Ивановић на конференцији за медије. 

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво