Читај ми!

Пешић: Циљ је била победа, навијачи нам дали ветар у леђа

Селектор Србије Светислав Пешић рекао је после победе над Турском да су "орлови" остварили зацртани циљ и похвалио атмосферу у дворани "Александар Николић".

У неизвесном мечу пуном набоја Србија је победила Турску и направила крупан корак ка пласману на Мундобаскет који се игра наредне године у Јапанау, Индонезији и на Филипинима, а Пешић је у једном тренутку ушао у вербални сукоб са Атаманом, који се касније жалио на суђење.

"Била је ово једна тешка утакмица. За њих је ово била одлучујућа и морали су да победе. Након нашег тријумфа у Истанбулу, па онда и у Београду, у предности смо. Није било поштеде. Имали смо циљ да победимо и то смо урадили. Група је заиста фантастична. Имамо репрезентативце који су се ослободили. Сви који су играли били су мотивисани и сјајно је када играчи желе да играју за национални тим", рекао је Пешић на конференцији за медије и додао:

"Не бих о Атаману превише говорио, то је саставни део меча. Да је победио не би био разочаран.

Селектор је истакао сјајну атмосферу на трибинама Пионира и истакао да је она дала ветар у леђа његовим играчима.

"Овде у дворани Александар Николић је познато када играју вечити да је сјајна атмосфера, попут ове. Навијачи су нас сјајно дочекали, дали нам ветар у леђа. Сећате се када смо играли против Летоније, па је било свега неколико стотина гледалаца. Тада су се неки играчи питали 'за кога ми играмо‘. Сада су навијачи препознали моменат када нам је подршка потребна. Хвала им, ово је заједничка победа".

Последњи напад на мечу имала је Турска, али је цео тим био сјајан у одбрани и зауставио Скотија Вилбекина.

"Баш сам Тарлаћу рекао, нисам знао да ли да правимо фаул, па да имамо последњи напад. На терену смо имали ниску петорку. Вратио сам Митровића како би могао да преузме. Увек постоји неки ризик и без ризика нема успеха. На терену смо имали најбоље одбрамбене играче. Видели сте када смо преузели са Лучићем и то је била фантастична одбрана".

Пешић је посебно издвојио учинак Душана Ристића.

"Данас сви знају све, тако да нема много тајни када је скаутинг у питању, Ристић је пре доласка у репрезентацију убацио у Ендеса лиги 23 поена. Играње у Шпанији му прија и радујемо се када је ту. Иако је центар, врло је интелигентан јер зна да сакрије недостатке, а да покаже врлине", закључио је Пешић.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво