Читај ми!

Душко Ивановић нови тренер Црвене звезде: Било је и раније контаката, пре 50 година

Искусни црногорски стручњак Душко Ивановић нови је тренер кошаркаша Црвене звезде, саопштили су црвено-бели.

Душко Ивановић ће заменити младог Владимира Јовановића, који за четири месеца на клупи црвено-белих није оправдао очекивања, па је уговор споразумно раскинут.

Звезда је лоше почела сезону - последњепласирани је тим Евролиге са једном победом и шест пораза, док је у АБА лиги прошлог викенда доживела изненађујући пораз од Задра у Београду. 

Искусни тренер представљен је јавности као нови шеф струке на конференцији за медије у Дворани "Александар Николић".

"Знам да ће ми бити тешко, али сам веома задовољан због доласка у Црвену звезду. То је клуб велике традиције, циљева и велике армије величанствених навијача. Друго, јер је то прави спортски изазов. Верујем да овај тим може да има карактер који су имале моје екипе. Победнички. Да уђу у сваку утакмицу мислећи само да могу да победе. Волим кошарку и надам се да ћу уживати са овим момцима", рекао је Ивановић.

На питање да ли је некада раније било контаката са црвено-белима, Ивановић је истакао да јесте - пре 50 година.

"Јесте, пре једно 50 година. Био сам дошао, па отишао. Тада сам хтео да студирам, али ево, судбина је ипак хтела да дођем у Црвену звезду", истакао је Ивановић.

Последњи трофеј са Луком Вилдозом у тиму

Душко Ивановић (65), некадашњи ас Југопластике и Будућности, најбоље резултате као тренер имао је у Басконији, на чијој је клупи седео у три наврата.

У клубу из Виторије прво је био од 2000. до 2005. године, други мандат је био краћи за једну сезону - од 2008. до 2012, док је последњи почео 2019, а завршен 15. новембра прошле године, од када је стратег из Бијелог Поља био без ангажмана.

Три пута је са Басконијом био првак Шпаније (2002, 2010. и 2020. године), последњи трофеј освојио је са Луком Вилдозом у тиму, који је сада, такође, у црвено-белом табору.

Водио је током каријере и евролигаше Барселону, Химки, Панатинаикос, као и Бешикташ, Лимож и швајцарски Фрибург, где је почео тренерску каријеру.

Поред три освојена првенства у Шпанији, четири пута је био победник Купа краља, а са Лиможом је 2000. освојио Куп Кораћа, француско првенство и национални куп. 

Ивановић је као играч са Југопласиком освојио две титуле шампиона Европе, а као тренер два пута је поражен у финалу Евролиге - 2001. године је Киндер славио против тада Таукерамике, док је 2005. шпански клуб поражен од Макабија.

На клупи Црвене звезде Ивановић ће дебитовати 17. новембра на мечу осмог кола Евролиге против Асвела.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво