Читај ми!

Ембидов рекорд каријере у победи Филаделфије над Јутом

Кошаркаши Филаделфије савладали су екипу Јуте резултатом 105:98. Центар домаће екипе Џоел Ембид постигао је рекорд каријере са 59 поена.

Добро су отворили утакмицу играчи Јуте. Прве две четвртине припале су гостујућим кошаркашима, на полувреме се отишло при резултату 51:57 за гостујући тим.

У наставку утакмице домаћи кошаркаши су наметнули свој ритам и до краја су без већег отпора савладали екипу Јуте џез. Највећа резултатска предност на утакмици је уједно и коначан резултат 105:98.

Ембид је постигао рекордних 59 поена и уписао 11 скокова, осам асистенција и седам пута блокирао шутеве противника за нешто више од 36 минута у игри.

Шутирао је из игре 28 пута и био прецизан чак 19. Пет пута је покушао да погоди шут за три поена, а био је прецизан само једном. Извео је 24 слободна бацања, а био је успешан 20 пута.

Џоел Ембид је са 59 поена дошао на пето место у Филаделфији по броју постигнутих поена на једној утакмици. Прва три рекорда држи Вилт Чемберлен са 68, 65 и 62 поена, а четврти је Алан Ајверсон са 60 убачених поена на једној утакмици.

У тиму Јуте најефикаснији је био Малик Бизли са 18 поена, Лаури Марканен и Kолин Секстон по 15, Kели Олињик 14, а Џордан Kларксон 12 поена.

Филаделфија је уписала седми тријумф у 14 утакмица, а Јути је ово други везани пораз, па је са прве позиције на Западу пала на четврту, а имају скор од 10 победа и пет пораза.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи