Читај ми!

Пешић: Очекује нас тежак меч против Турске, Европско првенство није било дебакл

Селектор кошаркаша Србије Светислав Пешић рекао је да "орлове" очекује изазовна утакмица против Турске, али да његова екипа у меч улази са позитивном енергијом и иде на победу. Селектор се дотакао и учинка на Европском првенству за који каже да није био дебакл.

Кошаркаши Србије у понедељак играју против Турске једну од важнијих утакмица за пласман на Светско првенство, а селектор Светислав Пешић каже да ће његова екипа пружити максимум са жељом да се дође до победе.

"Очекује нас врло изазовна утакмица против Турске. Моји играчи су мотивисани, желимо да уђемо у меч са позитивном енергијом и дамо максимум да утакмицу победимо. Утакмица није пресудна, али може пуно да нам донесе, јер би са Турцима имали 2-0. Група је доста компликована, свако сваког може да победи", рекао је Пешић и додао да ће утакмица бити тешка, јер је Турској одлучујућа.

Пешић ни овог пута не може да рачуна на све играче, али каже да и он и екипа морају да се прилагођавају ситуацији.

"Доста сам говорио о нашем стању, али што сам више говорио то је изгледало као изговор. Морам да се прилагођавам ситуацији, толико се ствари десило у кошарци да, ако желимо да идемо напред, морамо да се прилагођавамо јер желимо да будемо поново најбољи", рекао је Пешић и додао:

"Момци који су данас овде су вредни, мотивишу ме и ја желим да се међусобно помажемо. Улазимо у меч са Турском са позитивном енергијом, потрудићемо се да борбеношћу и енергијом надоместимо неуиграност. Треба нам позитивна енергија, да се све клупске заставе сједине у српску, да имамо подршку са трибина. Не сумњам да ће то бити покретачка снага за нашу екипу".

Европско првенство није дебакл, било је и позитивних ствари

Селектор се дотакао и учинка "орлова" на Европском првенству у септембру.

"Европско првенство није био дебакл, већ једна врста неуспеха. Али и успеха. Не правдамо се кад изгубимо, али гледамо мало дужи процес. Имали смо добро лето, направили смо нешто за следеће акције. Пружили смо изванредну игру, онакву каква је увек карактерисала нашу кошарку. Направили смо спектакл пред 20.000 навијача у Арени. Било је доста позитивних ствари", сматра Пешић.

Без обзира на све околности - циљ је јасан.

"Кошарка је тимски спорт. Учествује пет играча и они морају да се нађу, и у одбрани и у нападу, а имају и заједнички циљ - да се утакмица победи", јасан је Пешић.

Стигли Лучић и Гудурић, о Васи - без коментара

Васа Мицић требало је да се придружи репрезентацији, али је његов клуб, турки Ефес, у последњем моменту стопирао долазак најбољег играча Евролиге за прошлу сезону.

"Немамо никакву реакцију на то. Окрећемо се стварима које можемо да контролишемо. Васа је већ кренуо био на пут, али одлука је донесена у последњем моменту. Тужни смо због ње, али не бих коментарисао превише. Немамо све детаље, кажу да је остао због припреме утакмице са Барселоном. Али, не бих да коментаришем", каже Пешић.

Ипак, за утакмицу против Турске национални тим ће бити јачи за Владимира Лучића и Марка Гудурића.

"После утакмице са Великом Британијом, која је захтевала много енергије и снаге, немамо никаквих повреда. Сви који су играли ту утакмицу играће и против Турске. Дошли су Лучић и Гудурић, здрави су, тренирали су, после тренинга ћемо одредити 12 играча", рекао је селектор Пешић.

Пешић је анализирао игру турског тима.

"Јасно је да имају играче који су носиоци игре у турским клубовима. Они су добро састављена екипа, турска лига је најјача лига после шпанске. Турски играчи остају, имају неколико добрих тимова, Фенербахче и Ефес су годинама фаворити за освајање Евролиге. Турски играчи су напредовали. Постоји добар систем рада са младим играчима. Вилбекин је скорер, врло важан играч, Махмутоглу је у животној форми - има изузетан проценат шута. Имају три плејмејкера високе класе и добар баланс између унутрашње и спољне игре. Играли су агресивно против Белгије, ми морамо на то да одговоримо", рекао је селектор "орлова".

Утакмица против Турске игра се у понедељак од 20.00 часова у "Штарк арени".

На табели Групе И квалификација за Мундобаскет води Летонија са скором 6-1, Србија и Грчка имају 4-3, Турска и Белгија 3-4, а Велика Британија 1-6.

На Светско првенство иду по три првопласиране екипе из сваке од четири група.

понедељак, 06. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара