Читај ми!

Расположени Јокић недовољан Денверу за јачи отпор силно мотивисаним Селтиксима

Кошаркаши Денвера поражени су у Бостону 131:112, упркос одличној партији Николе Јокића. Домаћи тим био изузетно шутерски расположен, док српски центар није имао адекватну подршку остатка екипе, па су Нагетси забележили четврти пораз у сезони.

Динамичан и ефикасан меч одиграли су Нагетси у Бостону, али су Селтикси били прецизнији, окретнији, скочнији и у свом "Ти-Ди гардену" однели тријумф 131:112.

Најбоља офанзивна екипа лиге још једном је показала свој раскошни таленат, а Џејсон Тејтум и Џејлен Браун су већ у првој деоници донели своцифрену предност свом тиму.

Када су се у коло ухватили и Хорфорд и Причард, уз дефанзивне бравуре Маркуса Смарта, Бостон је средином друге деонице дошао до великих +18. 

Једино је Јокић био расположен у тиму Денвера у тим тренуцима, док су дебело подбацили "помоћници" - Џамал Мари и Мајкл Портер јуниор.

Денвер некако на полувреме одлази са једноцифреним заостатком, а екипу Мјакла Мелоуна убрзо је задесила нова несрећа, Јокић је средином треће деонице зарадио четврти фаул.

И без МВП-а лиге на терену, Нагетси су пронашли ритам и преко Кентавијуса Калдвел-Поупа и Вруса Брауна ухватили прикључак, те су у једном моменту пришли на само поен минуса.

Уследиле су нове тројке Селтикса, који је одбио напад противника и у последњу деоницу ушао са шест поена предности.

Тејтум је био незаустављив, а Хорфорд погађао тројке у правим тренуцима за домаћи тим, док Денвер није успевао да нађе пут ка кошу ривала.

Јокић се уморио од "туче" са Хорфордом и Вилијамсом, да би Ерон Гордон са неколико лоших потеза упропастио прилику да његов тим ухвати последњи воз за неизвесну завршнице.

Џејсон Тејтум је оправдао епитет једног од најбољих стрелаца лиге, меч је завршио са 34 постигнута поена, док је Никола Јокић предводио Нагетсе са 29 поена, 8 скокова и 3 асистенције.

Браун се зауставио на 25, Хоргорд је додао 21, док је Гордон убацио 17 поена за Нагетсе, уз 7 скокова. Џамал Мари меч је завршио са 14 поена и 10 асистенција.

Бостон је заузео друго место на табели Источне конференције са скором 9-3, Денвер је пети на Западу са 8-4.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво