Читај ми!

Пешић: Браво за моје играче, ово је тренутак у којем не можемо да очекујемо више

Селектор кошаркашке репрезентације Србије Светислав Пешић каже да је веома срећан због победе против Велике Британије резултатом 74:68 у мечу групе И другог круга квалификација за Светско првенство.

"Десило се оно што смо очекивали од ове утакмице. Знали смо да ће Британци бити веома мотивисани и да играју као екипа. Нама у прилог не иде што смо са младим и новим тимом имали само два, три дана да се припремимо. Јако сам срећан због победе иако је остварена у квалификационој утакмици", рекао је Пешић, пренео је званични сајт Кошаркашког савеза Србије.

Селектор Пешић је честитао српским кошаркашима на победи у Њукаслу.

"Добра концентрација, сјајни статистички параметри. Желим да кажем браво својим играчима. Мислим да је ово тренутак у којем не можемо да очекујемо више, али свесни смо важности ове утакмице ако хоћемо да играмо на Светском првенству. Важно је да су сви разумели да, ако желимо да победимо тешког ривала, морамо да останемо заједно", навео је селектор Србије.

Летонија је прва на табели групе И са шест победа и једним поразом. Србија и Грчка имају по четири победе и три пораза, док Белгија и Турска имају по три победе и четири пораза. Британија је последња са само једном победом.

Наша селекција ће у понедељак у Београду дочекати Турску.

"Свака утакмица је важна. Играмо против Турске, а потом у фебруару још два меча. Имамо јако тешку групу и сви тимови желе да се квалификују на Светско првенство. Турци су сјајна екипа и то су показали вечерас против Белгије. Очекујемо велику подршку наших навијача на домаћем терену, а то је потребно овом младом тиму", закључио је Пешић.

Српски кошаркаш Лука Митровић је истакао да је национални тим остваримо важну победу на гостовању у Британији.

"Било је тешко очекивати да ћемо после два-три дана заједничког рада да играмо лепу кошарку. Дошли смо овде са циљем да победимо, макар и са једним поеном разлике, што смо и учинили. Зато желим да честитам саиграчима, била је тешка утакмица. Велика Британија је чврст ривал, толико дуго играју заједно. Велико хвала нашим присталицама, било је прелепо играти пред оваквом подршком далеко од куће", рекао је Митровић.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво