Читај ми!

Орлови против Велике Британије и Турске играју у знатно измењеном саставу

Кошаркашка репрезентација Србије отпутовала је у Велику Британију и у знатно измењеном саставу играће у другом кругу квалификација за Светско првенство 2023. Због обавеза у клубовима, селектор Светислав Пешић није могао да рачуна на неке евролигашке као и на НБА играче.

У изјавама пред вечерашњи меч селектор Пешић је нагласио да ће састав тима бити знатно измењен у односу на квалификационе мечеве, а да избор тима компликују обавезе играча у матичним клубовима.

У Њукасл су отпутовали: Марко Јагодић-Kуриџа, Лука Митровић, Данило Анђушић, Урош Трифуновић, Алекса Ускоковић, Марко Пецарски, Марко Јеремић, Бориша Симанић, Душан Ристић, Душан Милетић, Стефан Јовић, Алекса Раданов, Никола Топић, Немања Дангубић и Огњен Добрић, који ће ићи на преглед због повреде коју је задобио на утакмици између Црвене звезде МТС и Задра.

Селектор Пешић је рекао да је Недовић замолио да не буде у националном тиму у новембарском прозору квалификација и изразио наду да ће се Мицић, Лучић, Јарамаз и Гудурић касније прикључити припремама, након утакмица Евролиге.

Селектор је на конференцији за медије пред пут истакао да је Србија у квалификацијама за СП прошла кроз напоран процес.

"Не постоји континуитет за разлику од екипа против којих играмо. Имаћемо 38 кошаркаша, који су до сада прошли кроз ове квалификације. Добили смо тешке противнике, добили смо најтеже противнике. Белгија и Летонија нису шампиони Европе, али имају континуитет. То су биле екипе које су боље од нас. Наша кошарка је боља, али те две репрезентације су биле у комплетном саставу", навео је селектор Србије.

Репрезентација Србије игра против селекције Велике Британије од 20 часова у Њукаслу, а три дана касније дочекаће Турску у Хали "Александар Николић".  

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво