Читај ми!

Покушевски за РТС: Ово ће бити наша најбоља сезона

Српски интернационални кошаркаш Алексеј Покушевски који у НБА лиги иигра за тим Оклахома сити директно се укључио у Јутарњи програм РТС-а и говорио о свом клубу, каријери, контакту са нашим играчима, атмосфери и досадашњим искуствима у интернационалној каријери.

Алексеј Покушевски све више напредује у тиму Оклахоме а амерички и наши медији се слажу да је почео је једну од најбољих сезона.

"Осећам се баш добро. Ово је трећа сезона за мене. Играмо доста боље него у прошлој сезони и покушавам доста да допринесем тиму.", констатовао је Покушевски.

Истакао је да је сарадња у тиму максимална и да сви попут њега настоје да дају максималан допринос тиму. Играчи се добро познају тако да се добро уклапају у игри.

Прокоментарисао је и контакте са све више наших земљака који играју у НБА лиги.

"Кад играмо против Денвера чујем се и видим са Јокићем. А са Богдановићем се чујем повремено. Понекад ми дају драгоцене савете,"

Говорио је и о тренутној ситуацији у клубу и очекивањима у наставку сезоне.

"За сада добро напредујемо и бићемо сигурно бољи од предходне две сезоне. Имамо добре младе играче који доста добро напредују. Тако да је баш добра атмосфера.", рекао је Покушевски.

Пренео је и своје искуство о прилагођавању живота у америци истакавши да се после три године добро адаптирао и да му много значи што је породица тренутно са њим.

"За сада је све добро. На све сам се навикао. Ту ми је сада и породица, мама, тата и брат а и девојка тако да се добро осећам у Оклахоми. А и људи су овде сјајни тако да ми је све више драго."

Као један од врло младих играћа који се са 14 година упутио у итернационалну каријеру говорио је о том искуству и начину адаптације на нове услове живота. Истакао је да прати спортска и кошаркашка догађања код нас, као и да му недостаје овдашња атмосфера и контакти са нашим људима.

 

субота, 04. мај 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво