Читај ми!

Цибона равноправан противник само једну четвртину - Партизан стартовао победом у Загребу

Кошаркаши Партизана победили су у Загребу Цибону 105:81 у утакмици првог кола регионалне АБА лиге.

Партизан је, упркос лошем почетку утакмице и првој четвртине у којој је Цибона имала и плус осам, уписао у Загребу прву победу у новој сезони АБА лиге.

Поред од раније повређених Смаилагића и Аврамовића, у тиму Жељка Обрадовића данас није било Јама Мадара, због чега је трпела организација игре црно-белих, али је Партизан имао добро шутерско вече у Загребу.

Екипа из Београда је траљаво отворила утакмицу - мучили су се црно-бели у нападу, а Цибона је са друге стране терена лако долазила до обруча, па је после четири минута игре било 13:7 за тим из Загреба и Обрадовић је морао да затражи први тајм-аут.

Држао се Партизан само добрим шутем за три поена - погађали су Кевин Пантер, који је дебитовао као капитен, Урош Трифуновић и Тристан Вукчевић.

После тројке Вукчевића пришао је Партизан на поен разлике, али су наставили црно-бели смушено у нападу и недовољно агресивно у одбрани, па је Цибона у једном тренутку имала и највећих плус осам.

До краја изузетно ефикасне прве четвртине, гости из Београда су поново пришли на поен заостатка - 26:25.

Заиграли су црно-бели боље и агресивније у другој четвртини, прикључили су се понтерски Анђушић, Нанели и Папапетру, шут са дистанце је и даље служио, па је Партизан преузео вођство, које је четири минута пре краја првог полувремена први пут постало двоцифрено.

Стегла је екипа Жељка Обрадовића одбрану, што је омогућило и нешто лакше поене из контранапада - Цибона је у другој четвртини постигла само 15 поена и већ пред одлазак на велики одмор било је 58:41.

Партизан је до великог вођства већ након 20 минута игре дошао пре свега захваљујући изузетно прецизном шуту за три поена, пошто су црно-бели током прва два квартала погодили осам тројки из 11 покушаја.

У другом полувремену није било никакве неизвесности. Партизан је био бољи и у трећем и у четвртом периоду, предност црно-белих је расла, у једном тренутку износила и највећих 25 поена, да би екипа из Београда на крају постигла више од 100 поена, за коначних 105:81.

Најефикаснији у победничком тиму били су Кевин Пантер, Урош Трифуновић и Тристан Вукчевић са по 14 постигнутих поена. Папапетру је убацио 11, а Анђушић, Лесор и Егзум по 10.

Обрадовић је пружио шансу свим кошаркашима које је имао на располагању, па је седам поена уписао и млади Ђорђије Јовановић. Најмање минута одиграо је Зек Ледеј, који је уз Грегора Гласа једини остао без поена поред свог имена на семафору.

У тиму из Загреба истакао се Љубичић са 19 поена, док је одлични Борна Капуста уписао пет поена и 15 асистенција. 

Партизан у петак, против Албе у Берлину, почиње такмичење у Евролиги, док ће у наредном колу АБА лиге бити гост МЗТ-у у Скопљу.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво