Читај ми!

Најтежи могући ривал за Маринине "лавице", против Американки у четвртфиналу Светског првенства

Кошаркашице Србије играју против селекције САД меч четвртфинала Светског првенства у Аустралији. Подмлађени састав Марине Маљковић покушаће да добије дуел против најтежег ривала у женској кошарци. Утакмица је на програму од 4.00 по средњоевропском времену.

Светско првенство у Аустралији ушло је у завршну фазу, а кошаркашице Србије у четвртфиналу за противника имају најбољу селекцију на свету - екипу САД.

Изабранице Марине Маљковић на Мундобаскет су стигле у знатно подмлађеном саставу, али су и поред тога избориле пласман међу осам најбољих екипа на турниру.

У екипи више нема Соње Васић и Јелене Брукс, док Ана Дабовић и Александра Црвендакић из различитих разлога нису на располагању српској селекторки.

И поред тога, "лавице" су у групној фази такмичења забележиле три победе - против Јапана, Малија и Француске, док су биле лошије од Аустралије и Канаде.

Иако су биле трећепласиране у Групи Б, противника у чевртфиналу одлучио је жреб, а он није био наклоњен српским кошаркашицама.

За пласман међу четири најбоље екипе на свету добиле су најтежег могућег ривала, селекцију САД.

Екипа која доминира на Светским првенствима и Олимпијским играма још од 1996. године, једини пут златну медаљу није освојила на Мундобаскету у Бразилу 2006. године.

И у Аустралији ове године Американке су забележиле пет убедљивих победа у Групи А, а своје противнице побеђивале су просечном разликом од 46 поена.

Свима је јасно да је САД апсолутни фаворит у дуелу са Србијом, али екипе Марине Маљковић су и у прошлости умеле да изненаде фаворизоване противнице.

Уколико савладају Американке, био би то подвиг раван чуду, али нада умире последња.

Победник дуела у полуфиналу ће играти против бољег из дуела између Канаде и Порторика.

У осталим борбама за оласман у полуфинале играју Кина - Француска и Белгија - Аустралија.

Четвртфинале између кошаркашица Србије и САД игра се у ноћи између среде и четвртка у 4.00 часа по средњоевропском времену.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи